Κριτική ταινίας : The End We Start From

Το The End We Start From (Ενα Τέλος και μια Αρχή) της Mahalia Belo είναι μια συναρπαστική εξερεύνηση σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο.

Στο μέσο μιας περιβαλλοντικής καταστροφής που βυθίζει το Λονδίνο, μια νεαρή γυναίκα και το νεογέννητο βρέφος της αναζητούν ένα νέο σπίτι.

Το The End We Start From είναι μια αναζωογονητική εκδοχή του δυστοπικού είδους, με μοναδικά στοιχεία και εξαιρετικά δυνατό στο σύνολο του. Με πρωταγωνίστρια την εξαιρετική Jodie Comer, η ταινία εμβαθύνει στην πολυπλοκότητα της μητρότητας μέσα σε ένα μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό, με την ερμηνεία της Comer να δίνει στην αφήγηση χάρη και βάθος, συμπληρωμένη από ένα ταλαντούχο υποστηρικτό καστ, όπως η Katherine Waterson.

Αν και υπάρχουν κάποιες συγκρίσεις με το Children of Men, κυρίως στο θέμα, η ταινία αυτή ξεχωρίζει για την έμφαση που δίνει στον ρεαλισμό έναντι της δράσης. Παρά τις κάποιες ελλείψεις στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, το κάπως άνισο τέλος και τον μέτριο προϋπολογισμό, χτίζει αποτελεσματικά την ένταση. Το καλλιτεχνικό όραμα της σκηνοθέτιδας Mahalia Belo, λάμπει μέσα από την ατμοσφαιρική κινηματογράφηση και τη μουσική. Η εξερεύνηση θεμάτων όπως η αγάπη, η απώλεια και η ανθεκτικότητα της ταινίας είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει.

Συνοψίζοντας, το The End We Start From της Mahalia Belo προσφέρει μια εξαιρετική εξέταση ενός κόσμου που ακροβατεί στο χείλος της κατάρρευσης. Αν και δεν είναι άψογη, οι απροσδόκητες στιγμές της ταινίας και η ερμηνεία της Comer την καθιστούν μια αξιόλογη επιλογή για τους οπαδούς των δυστοπικών αφηγήσεων με γνώμονα τον χαρακτήρα.

Σκηνοθεσία: Mahalia Belo

Πρωταγωνιστούν: Jodie Comer, Ruth Clarson, Joel Fry, Ramanique Ahluwalia, Ansu Kabia, Benedict Cumberbatch

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..