Κριτική Ταινίας : The Flash

Το The Flash του Andy Muschietti είναι μια ανομοιόμορφη, αλλά διασκεδαστική ταινία υπερηρώων.

Στην ταινία “The Flash”, παράλληλα σύμπαντα έρχονται σε σύγκρουση, καθώς ο Μπάρι χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να αλλάξει το παρελθόν. Άθελά του, η απόπειρά του να σώσει την οικογένειά του θα αλλάξει και το μέλλον, όπου ο Μπάρι θα παγιδευτεί σε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Σε αυτή, ο Στρατηγός Ζοντ έχει επιστρέψει με σκοπό να καταστρέψει τον πλανήτη, και δεν υπάρχουν υπερήρωες για να τον σώσουν! Ο Μπάρι θα πρέπει να πείσει έναν… διαφορετικό -και συνταξιούχο- Μπάτμαν να γυρίσει στη δράση και να ελευθερώσει έναν Κρυπτονιανό από τη φυλακή· αλλά όχι αυτόν που έψαχνε! Αν θέλει να σώσει τον κόσμο στον οποίο βρίσκεται και να επιστρέψει στο μέλλον που γνωρίζει, ο Μπάρι θα πρέπει να τρέξει για να σώσει τη δική του ζωή. Άραγε όμως, η μεγάλη αυτή θυσία θα είναι αρκετή για να επανέλθει το σύμπαν;

Είναι δύσκολο να μιλήσει κάποιος για το «The Flash» χωρίς να το συγκρίνει με το «Spider-Man: Across the Spider-Verse», καθώς και οι δύο ταινίες παρουσιάζουν νεαρούς άνδρες με πολύχρωμα κοστούμια που ταξιδεύουν ανάμεσα σε παράλληλα σύμπαντα, για να σώσουν τον κόσμο. Ενώ και οι δύο ταινίες διαπρέπουν στο να προσφέρουν νέες και καινοτόμες σκηνές, το «The Flash» υστερεί στην επίτευξη της ίδιας συνέργειας μεταξύ αισθητικής και συναισθημάτων. Με πολυάριθμες πλοκές να δένουν μεταξύ τους, νέους χαρακτήρες και άνισο ρυθμό, το The Flash προσπαθεί να προσφέρει συναίσθημα, αλλά το κάνει με τρόπο που μοιάζει βεβιασμένος.

Η ταινία μας ταξιδεύει καθώς ο Άλεν (Ο The Flash) χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, σπάζοντας κατά λάθος το φράγμα μεταξύ των παράλληλων χρονοδιαγραμμάτων και καταλήγοντας σε μια διάσταση όπου η μητέρα του δεν πέθανε ποτέ. Εκεί, συνεργάζεται με τη νεότερη και λιγότερο ισορροπημένη εκδοχή του εαυτού του, την Supergirl, ακόμα και τον Batman (τον οποίο υποδύεται ο Michael Keaton που επαναλαμβάνει τον ρόλο του από την ταινία Batman του Tim Burton).

Αν και η πλοκή μπορεί να ακούγεται μπερδεμένη, η ταινία περιλαμβάνει μερικές από τις πιο δημιουργικές και οπτικά εκθαμβωτικές σκηνές του είδους. Παρόλο που κάποιοι μπορεί να έχουν επιφυλάξεις δουν την ταινία λόγω της άσχημης συμπεριφοράς του Ezra Miller εκτός οθόνης, ο ίδιος προσφέρει μια πιο σίγουρη ερμηνεία σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες της DC. Η Sasha Calle είναι ένα ιδιαίτερο Supergirl και o Michael Keaton εδραιώνει την ιδιότητά του ως ένας απο τους καλύτερους Batman στο κινηματογραφική ιστορία του ήρωα.

Το The Flash του Andy Muschietti οδηγεί το κοινό σε ένα συναρπαστικό ταξίδι παράλληλων συμπάντων, προσφέροντας ένα μείγμα νοσταλγίας και νέων προοπτικών.

Σκηνοθεσία: Andy Muschietti

Πρωταγωνιστούν: Michael Shannon, Michael Keaton, Ezra Miller, Ron Livingston, Ben Affleck, Temuera Morrison, Sasha Calle, Saoirse-Monica Jackson

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..