Κριτική Ταινίας : The Gentlemen


Το The Gentlemen του Guy Ritchie είναι μια διασκεδαστική ταινία γκάνγκστερ, με έντονη βρετανική ατμόσφαιρα, κομψά ρούχα και χιουμοριστικές καταστάσεις.

Η ιστορία ακολουθεί έναν Αμερικανό έμπορο ναρκωτικών που έχει χτίσει την αυτοκρατορία του στο Λονδίνο, και πλέον θέλει να παραδώσει τα ηνία και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Το γεγονός αυτό πυροδοτεί μια σειρά από συνωμοσίες, σχέδια και απόπειρες από όλους εκείνους που επιβουλεύονταν την θέση του, και που τώρα έχουν την ευκαιρία να αρπάξουν την περιουσία του.

Το συγκεκριμένο είδος ταινιών δεν είναι κάτι καινούριο, ειδικά για τον σκηνοθέτη της Guy Ritchie, ο όποιος ξεκίνησε και διέπρεψε στο παρελθόν σε αυτό. H επιστροφή του όμως στον υπόγειο κόσμο της δωροδοκίας και των ναρκωτικών είναι τόσο αναζωογονητική, όσο και διασκεδαστική. Η αφήγηση είναι μια εξαιρετικά συναρπαστική διαδρομή γεμάτη έξυπνες σεναριακές ανατροπές, αλλά και δυνατούς χαρακτήρες, με την ταινία να εστιάζει σε αυτούς αντί στις περιφερειακές καταστάσεις. Τεχνικά πρόκειται για άρτια ταινία, καλά σκηνοθετημένη και με πολύ καλή μουσική επένδυση.

Ο Hugh Grant είναι εκπληκτικός σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του, αλλά ο Colin Farrell κλέβει την παράσταση. Ο κωμικός και ιδιότυπος ρόλος του είναι εξαιρετικός παρά τη μικρή διάρκεια του. Ο Matthew McConaughey είναι γοητευτικός, σε έναν λίγο συνηθισμένο για εκείνον ρόλο, και το υπόλοιπο cast φαίνεται εναρμονισμένο με το ύφος της ταινίας. Ο Ritchie κάνει μια αρκετά καλή δουλειά συνδυάζοντας όλους τους χαρακτήρες, παρά τα όποια μειονεκτήματα, και δημιουργεί πραγματικά ενδιαφέροντες σκηνές.

Το The Gentlemen του Guy Ritchie είναι εξωφρενικό, αστείο κατά διαστήματα, έξυπνο, λίγο προβλέψιμο, αλλά απίστευτα διασκεδαστικό. Μια κλασική βρετανική κωμωδία, με τον μετρ του είδους Ritchie να επιστρέφει στις ρίζες του.

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie

Πρωταγωνιστούν: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell και Hugh Grant

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..