Κριτική Ταινίας : The Glass Castle

To The Glass Castle (Γυάλινο Κάστρο) του Destin Daniel Cretton είναι μια ασυνεπής και άνιση δραματική ταινία, με εξαιρετικές ερμηνείες, που δεν διστάζει να εκβιάσει για το συναίσθημα.

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, το The Glass Castle (Γυάλινο Κάστρο) αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του πολύ επιτυχημένου ομώνυμου βιβλίου. Η ιστορία της Jeannette Walls, την οποία ερμηνεύει η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Brie Larson, αρχίζει με την Walls να ζει στη Νέα Υόρκη του ’89. Η Walls, που συγκατοικεί με τον χαμηλών τόνων αρραβωνιαστικό της, βλέπει ξαφνικά μια νύχτα τους γονείς της και από εκεί μεταφερόμαστε στο παρελθόν και στην παιδική της ηλικία. Εκεί, γινόμαστε μάρτυρες μιας ιστορίας παιδικής κακοποίησης την ώρα που αυτή και η οικογένεια της ζούσαν σε συνθήκες φτώχιας, κυνηγημένοι από τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτής της ταινίας είναι η άβολη μετάβαση μεταξύ των δύο χρονικών περιόδων και, το γεγονός ότι δεν έχει αποφασίσει αν θέλει να είναι ένα δράμα που θα συγκλονίσει ή ένα μελόδραμα όπου όλα στο τέλος θα πάνε καλά. Κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο σκηνοθέτης αμφιταλαντεύεται μεταξύ δυο διαφορετικών ειδών με αποτέλεσμα να βλέπουμε μετά από σκληρές και σκοτεινές σκηνές το ύφος και τη μουσική να αλλάζουν απότομα, χωρίς κάποιο ουσιαστικό λόγο.

Όσο αφορά τις ερμηνείες, η Brie Larson κάνει αρκετά καλή δουλεία, αλλά και πάλι δεν της δίνεται αρκετό υλικό, όπως και η Ella Anderson στον ίδιο ρόλο. Αυτός όμως ο οποίος είναι πραγματικά εξαιρετικός. είναι ο Woody Harrelson ως ο αλκοολικός πατέρας, με την ερμηνεία του να αποτελεί ουσιαστικά τον πυρήνα της ταινίας. Ανεξάρτητα από όλα τα ελαττώματα, νιώθεις ότι υπάρχει μια ειλικρίνεια στις ερμηνείες και στη σκηνοθεσία, η οποία όμως χάνεται μέσα στην προσπάθεια της συγκίνησης και του εύκολου εντυπωσιασμού.

To The Glass Castle (Γυάλινο Κάστρο) κάνει το μεγάλο λάθος να προσπαθεί να προβάλει με ρομαντισμό μια ιστορία κακοποίησης και παραμέλησης μέσα από δύο διαφορετικές περιόδους, πέφτοντας στην παγίδα της εύκολης συγκίνησης.

 

 

Σκηνοθεσία: Destin Daniel Cretton

Πρωταγωνιστούν: Brie Larson, Woody Harrelson, Max Greenfield, Sarah Snook και Naomi Watts

Στους Κινηματογράφους

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Μουσική
4
Visuals
7
Ερμηνείες
8
Σκηνοθεσία
4
Σενάριο
5
Προηγούμενο άρθρο Βενετία: Ο Χρυσός Λέοντας στον Guillermo Del Toro
Επόμενο άρθρο Νέα Trailer : All the Money in the World και Red Sparrow
Sucker for happy endings
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πες μας την άποψη σου..