Κριτική Ταινίας : The Informer

Το The Informer (3 δευτερόλεπτα) του Andrea Di Stefano είναι ένα διασκεδαστικό και σκοτεινό δράμα, αρκετά προβλέψιμο και αφελές.

Ο Pete, πρώην παρασημοφορημένος πεζοναύτης των Ειδικών Δυνάμεων, βλέπει τον κόσμο του να ανατρέπεται όταν φυλακίζεται ύστερα από έναν καβγά, προκειμένου να προστατέψει τη γυναίκα του. Του δίνεται η ευκαιρία να αποφυλακιστεί άμεσα αν εκτελέσει χρέη πληροφοριοδότη για το FBI και χρησιμοποιήσει τις ικανότητες του για να αποκαλύψει τον πιο ισχυρό εγκληματία της Νέας Υόρκης. Αλλά, όταν η επιχείρηση του FBI καταλήγει με ένα νεκρό μυστικό αστυνομικό, ο Pete αντί να αποφυλακιστεί, βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στα πυρά του FBI και της μαφίας.

Βασισμένο σε ένα βραβευμένο σουηδικό μυθιστόρημα που ονομάζεται Τρία Δευτερόλεπτα, το The Informer σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πρωτότυπο, αλλά εξακολουθεί να καταφέρνει να παρουσιάσει μια ιστορία γεμάτη ένταση. Για τους λάτρεις αυτού του είδους των ταινιών το σενάριο είναι γνώριμο – ένας αθώος βασικός χαρακτήρας συνεχώς προδίδεται από τους εγκληματίες και την κυβέρνηση, κλεισμένος σε μια ζοφερή φυλακή, γεμάτη τατουάζ, κρυμμένα μαχαίρια και δωροδοκίες. Οι δυσαρεστημένοι ανατολικοευρωπαίοι κακοποιοί και η θλιμμένη σύζυγος, απλά συμπληρώνουν το παζλ. Η ιστορία αργεί να αποκτήσει ρυθμό, καθώς εισάγει τους βασικούς χαρακτήρες και τα κίνητρά τους και, όταν το κάνει, πέφτει θύμα του σεναρίου της. Συνήθως, αυτό το είδος ταινιών βασίζεται στα ασαφή κίνητρα των χαρακτήρων και εδώ είναι που η ταινία αποτυγχάνει, καθώς γίνεται εμφανής από την αρχή η κατεύθυνση της ιστορίας. Με ένα σενάριο όπου όλα μοιάζουν οικεία και ανακυκλώσιμα, χωρίς όμως να χάνει από την δυναμικότητα του.

Ο Joel Kinnaman και ο χαρακτήρας του αποτελούν το επίκεντρο της ταινίας, καθώς όλοι οι άλλοι είναι πολύ λιγότερο σημαντικοί. Όμως, ενώ η ερμηνεία του είναι αξιοπρεπής, ο χαρακτήρας του δεν έχει το συναισθηματικό βάρος που απαιτείται για να είναι σε θέση να κουβαλήσει την ιστορία μόνος του.

The Informer (3 δευτερόλεπτα) του Andrea Di Stefano είναι ένα θρίλερ οικείο, παλιάς σχολής, που παρά την αναμενόμενη εξέλιξή του, παραμένει ενδιαφέρον.

Σκηνοθεσία: Andrea Di Stefano

Πρωταγωνιστούν: Joel Kinnaman, Rosamund Pike, Common, Ana de Armas και Clive Owen

Στους Κινηματογράφους!

 

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Μουσική
5
Visuals
6
Ερμηνείες
5
Σκηνοθεσία
5
Σενάριο
4
Προηγούμενο άρθρο Κριτική Ταινίας : Judy
Επόμενο άρθρο Κριτική Ταινίας : Pain and Glory
Sucker for happy endings
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πες μας την άποψη σου..