Κριτική Ταινίας : The Lost Daughter

To The Lost Daughter (Η Χαμένη Κόρη) της Maggie Gyllenhaal είναι μια όμορφη, ειλικρινής, αλλά αργή ταινία, για το τι σημαίνει να είσαι μητέρα.

Η Leda απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές της στις Σπέτσες, όταν αρχίζει να εμπλέκεται με μια νέα μητέρα και την κόρη της ενώ τις παρακολουθεί να παραθερίζουν κοντά της στην παραλία. Καθώς μάνα και κόρη έχουν μια ιδιαίτερη και έντονη σχέση η Leda καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και τα μπερδεμένα συναισθήματα τρόμου, αγάπης και έντασης της δικής της πρώιμης μητρότητας. Ένα σοκαριστικό γεγονός την αναγκάζει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις αντισυμβατικές επιλογές που έκανε σαν νέα μητέρα, και κυρίως τις συνέπειες αυτών των επιλογών.

Μια καλή ταινία, με δομημένο σενάριο, που επικεντρώνεται σε μια πιο σκοτεινή πλευρά της μητρότητας και αμφισβητεί την “αγιότητά” της, έχοντας στο κέντρο της μια γυναίκα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που της έχει θέσει η κοινωνία και πώς υποφέρει τις συνέπειες των πράξεων της στο τέλος. Μια ρεαλιστική ματιά σε χαρακτήρες ατελείς και ελαττωματικούς, όπως πραγματικά είναι οι άνθρωποι.

Κατά τα άλλα, η ιστορία έχει πολλούς συμβολισμούς και εξελίσσεται εξαιρετικά αργά για να μπορεί να χαρακτηριστεί διασκεδαστική. Οι Σπέτσες, η ατμόσφαιρα διακοπών και αυτή η χαλαρότητα που κρύβει τα έντονα συναισθήματα, δημιουργούν ένα συναίσθημα έντονου άγχους, με τις ερμηνείες και ιδιαίτερα αυτή της Olivia Colman, να τραβούν την προσοχή.

To The Lost Daughter (Η Χαμένη Κόρη) της Maggie Gyllenhaal είναι μια αργή, αλλά ρεαλιστική μελέτη χαρακτήρων.

Σκηνοθεσία: Maggie Gyllenhaal

Πρωταγωνιστούν: Olivia Colman, Dakota Johnson, Jessie Buckley, Paul Mescal, Dagmara Domińczyk, Jack Farthing, Oliver Jackson-Cohen, Peter Sarsgaard και Ed Harris

Στους κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..