Κριτική Ταινίας : The Peanut Butter Falcon

Το The Peanut Butter Falcon (Το Γεράκι του Φιστικοβούτυρου) του Mark Twain είναι μια γλυκιά, συγκινητική και εξαιρετικά γυρισμένη περιπέτεια που μας υπενθυμίζει πως οτιδήποτε στη ζωή είναι πιθανό.

Μια μοντέρνα ανάγνωση στο στιλ μυθιστορημάτων αλά Mark Twain, το Το Γεράκι του Φιστικοβούτυρου (The Peanut Butter Falcon) αφηγείται την ιστορία του Zak, ενός νεαρού αγοριού με σύνδρομο Down, που δραπετεύει από το νοσοκομείο για να ακολουθήσει το όνειρό του και να γραφτεί στην επαγγελματική σχολή πάλης του ειδώλου του, του The Sal Water Redneck.Αναπάντεχα στο δρόμο του, θα βρεθεί ο Tyler, ένας μικροκακοποιός που τρέχει να σωθεί, και θα γίνει ο πιστός προπονητής και φίλος του Zak. Μαζί θα περάσουν ποτάμια, θα γλιτώσουν από ενέδρες, θα πιούν ουίσκι, θα ανακαλύψουν την πίστη και τον Θεό, θα ψαρέψουν και θα πείσουν την Eleanor, μια καλοσυνάτη νοσοκόμα, που είναι υπεύθυνη για την επιστροφή του Zak, να τους ακολουθήσει στο ταξίδι του.

Όμορφη, αυθεντική και γεμάτη συναισθήματα που ξεπερνούν την έλλειψη της πρωτοτυπίας ή τις όποιες κλισέ στιγμές, καθώς δεν προσπαθεί ποτέ να είναι κάτι που δεν είναι. Μια απλή ιστορία με εξαιρετικούς χαρακτήρες που επαναλαμβάνει το πολύ απλό, αλλά πολύ σημαντικό, μάθημα της ψυχικής δύναμης του να μην αφήνεις οτιδήποτε, ακόμα και μια αναπηρία να σε καθορίζει. Ωραία και περιεκτική με πνευματώδη διάλογο, υπέροχη μουσική και κινηματογραφία, μη χάνοντας χρόνο σε οτιδήποτε άλλο εκτός των χαρακτήρων.

Η χημεία μεταξύ των δυο πρωταγωνιστών και η σχέση των χαρακτήρων τους είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζεται ολόκληρη η ιστορία και αυτό αποτελεί και το ισχυρότερο στοιχείο της ταινίας. Ο Shia LaBeouf και ο Zack Gottsagen ανταποκρίνονται εξαιρετικά στους ρόλους τους, ενώ και η Dakota Johnson είναι πραγματικά καλή σε αυτή την ταινία.

Το The Peanut Butter Falcon (Το Γεράκι του Φιστικοβούτυρου) του Mark Twain είναι μια αυθεντική, κινηματογραφικά εκπληκτική, αλλά απλή και όμορφη ταινία για το κυνήγι των ονείρων.

Σκηνοθεσία: Mark Twain

Πρωταγωνιστούν: Shia LaBeouf, Zack Gottsagen, Dakota Johnson, John Hawkes, Bruce Dern, Jon Bernthal και Thomas Haden Church

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..