Κριτική Ταινίας : The Personal History of David Copperfield

Το The Personal History of David Copperfield (Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ) του Armando Iannucci είναι μια ταινία με ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία. Μια ευχάριστη, γοητευτική, και κατά καιρούς έντονα πολιτική, προσαρμογή ενός κλασικού Dickens.

Βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς η ταινία διηγείται την ιστορία του David ο οποίος μένει ορφανός από πολύ νωρίς και παρά τις δυσκολίες κατορθώνει να γίνει συγγραφέας στην Βικτωριανή Αγγλία. Η πασίγνωστη ιστορία του David Copperfield ειδωμένη από την χιουμοριστική της πλευρά σε μία απολαυστική κωμωδία.

Το The Personal History of David Copperfield (Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ) είναι μια μεταφορά ενός ενός κλασικού μυθιστορήματος του Dickens, πιστή στο ύφος του σκηνοθέτη της Armando Iannucci που έχει υπογράψει στο παρελθόν ταινίες όπως ο Θάνατος του Στάλιν. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα πρωτοπόρα, και σίγουρα χωρίς να είναι η καλύτερη δουλεία του Iannucci, παραμένει σατυρική, φωτεινή και εξαιρετικά σύγχρονη. Ωστόσο, η ασταθής δομή της πλοκής της, όπως και η μακριά διάρκεια και ο γρήγορος ρυθμός της, δημιουργούν ένα χαοτικό αποτέλεσμα χάνοντας την ουσία της ιστορίας ανάμεσα σε ένα σκοτεινό, σατιρικό χιούμορ και μια παιχνιδιάρικη διάθεση.

Τεχνικά η ταινία ειναι εντυπωσιακή οπτικά, δίνοντας στην ταινία μια μοναδική προσωπικότητα. Σχεδιασμένη με κάθε λεπτομέρεια, με εξαιρετική κινηματογραφία και ωραίο soundtrack. Το καστ δίνει στο σύνολο του εξαιρετικές ερμηνείες, με τους χαρακτηρές να αποτελούν το δυνατότερο κομμάτι της ταινίας. Ο Dev Patel είναι απολύτως γοητευτικός και καλός στον ρόλο του, ενώ οι Tilda Swinton και Hugh Laurie κλέβουν την παράσταση. Ο Peter Capaldi και ο Benedict Wong επίσης έχουν διασκεδαστικούς υποστηρικτικούς ρόλους.

Το The Personal History of David Copperfield (Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ) του Armando Iannucci είναι μια εκκεντρική, συναρπαστική και στιλιζαρισμένη μεταφορά ενός κλασικού λογοτεχνικού κειμένου με μια σύγχρονη ενδιαφέρουσα οπτική.

Σκηνοθεσία: Armando Iannucci

Πρωταγωνιστούν: Dev Patel, Aneurin Barnard, Peter Capaldi, Morfydd Clark, Daisy May Cooper, Rosalind Eleazar, Hugh Laurie, Tilda Swinton και Ben Whishaw

Στους Κινηματογράφους!