Κριτική Ταινίας : The Protege

Το The Protege (Κώδικας: Εκδίκηση) του Martin Campbell είναι μια καλά σκηνοθετημένη, αλλά κλισέ, κλασική ταινία δράσης.

Η Άννα έχει ανελιχθεί στην πιο εξειδικευμένη δολοφόνο στον κόσμο, αφού εκπαιδεύτηκε από τον θρυλικό δολοφόνο Μούντι που τη διέσωσε όταν εκείνη ήταν παιδί. Όταν ο Μούντι – ο άντρας που ήταν σαν πατέρας της και της έμαθε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει για την εμπιστοσύνη και την επιβίωση – σκοτώνεται βάναυσα, η Άννα ορκίζεται εκδίκηση. Καθώς εμπλέκεται με έναν αινιγματικό δολοφόνο που δεν θα της κρύψει την έλξη του προς εκείνη, η αντιπαράθεση τους γίνεται θανατηφόρα.

To The Protege είναι μια ταινία που μοιάζει βγαλμένη από τα 90’s. Με μέτριο προϋπολογισμό και μέτριο σενάριο, δεν είναι κάτι πρωτότυπο ή ιδιαίτερο. Ο σκηνοθέτης όμως, χειρίζεται τα πάντα με αποτελεσματικότητα δημιουργώντας καλά σκηνοθετημένες και ευανάγνωστες σκηνές δράσης, με αποτέλεσμα μια διασκεδαστική ταινία που κρατάει το ενδιαφέρον, παρά τα όποια σεναριακά κλισέ και τα βαρετά plot twist.

H Maggie Q είναι εντυπωσιακή στον πρωταγωνιστικό ρόλοn, ενώ η χημεία της με τον Michael Keaton και η σχέση πρωταγωνιστή-ανταγωνιστή χτίζεται αρκετά καλά κατά την διάρκεια της ταινίας. O Samuel Jackson μοιάζει σαν να παίζει έναν ρόλο που έχουμε ξαναδεί.

Το The Protege (Κώδικας: Εκδίκηση) του Martin Campbell είναι μια έντονα φορμουλαϊκή  ταινία, που παρόλα αυτά εξακολουθεί να προσφέρει πολλή διασκέδαση και ενθουσιασμό μέχρι το τέλος.

Σκηνοθεσία: Martin Campbell

Πρωταγωνιστούν: Samuel L. Jackson, Michael Keaton, Maggie Q, David Rintoul, Patrick Malahide

Στους κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..