Κριτική Ταινίας : Thor: Love and Thunder

To Thor: Love and Thunder του Taika Waititi είναι μια υπερβολική κατά διαστήματα ταινία που μπορεί να κουράζει, αλλά το αντισταθμίζει με χιούμορ, εντυπωσιακά γραφικά και εγγενές συναίσθημα.

H νέα ταινία των Marvel Studios «Thor: Love and Thunder» βρίσκει τον Θεό του Κεραυνού σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι αναζήτησης της εσωτερικής του γαλήνης. Η απόσυρση του Thor, όμως, διακόπτεται από έναν γαλαξιακό δολοφόνο γνωστό ως Γκορ, ο Θεός Σφαγέας, που θέλει να αφανίσει τους θεούς. Για να αντιμετωπίσει την απειλή, ο Thor ζητά τη βοήθεια της Valkyrie, του Korg και της πρώην του, Τζέιν Φόστερ, η οποία, προς έκπληξη του Thor, χειρίζεται ανεξήγητα εξίσου καλά με το Thor το μαγικό του σφυρί, το Mjolnir. Μαζί ξεκινάνε για μια κοσμική περιπέτεια για να ανακαλύψουν την πηγή της εκδικητικής μανίας του Θεού Σφαγέα και να τον σταματήσουν προτού είναι αργά.

Ο Thor με το Love and Thunder γίνεται ο μοναδικός ήρωας της Marvel που αποκτά τέταρτη ταινία. Αυτό έρχεται μετά την εντυπωσιακή επιτυχία του Ragnarok, η οποία άλλαξε τον ρυθμό του ήρωα, ενώ σύστησε σε όλους τον σκηνοθέτη Taika Waititi και τις ιδιαίτερες ταινίες του που συνδυάζουν το χιούμορ και τον βαθύ συναισθηματισμό. Το Love and Thunder δεν ξεφεύγει από τη νόρμα των ταινιών του αλλά, υπερβάλει με την κωμωδία, γεγονός που κάνει την ταινία να μην μπορεί να ισορροπήσει μεταξύ του χιούμορ και της ιστορίας που θα έπρεπε να πει. Στην πραγματικότητα, πολλά μέσα στην ταινία φαίνονται βεβιασμένα, χωρίς φυσικό ρυθμό και συναισθήματα.

Οπτικά, η ταινία είναι μια από τις πιο κόμικ ταινίες της Marvel, με άψογα χρώματα και σκηνές δράσης, αλλά στην πραγματικότητα δεν προσφέρει κάτι νέο στο MCU (εκτός απο τις post-credit σκηνές). Ο Chris Hemsworth είναι καλός όπως πάντα στον ρόλο του, αλλά ο τεμπέλης Thor δεν εντυπωσιάζει πλέον, ενώ οι εξαιρετικοί Christian Bale και Natalie Portman, στις λίγες σκηνές που έχουν, απλά δεν προσπαθούν αρκετά.

To Thor: Love and Thunder του Taika Waititi είναι μια ταινία που προσπαθεί να διασκεδάσει τόσο πολύ, που στο τέλος δεν τα καταφέρνει.

 

Σκηνοθεσία: Taika Waititi

Πρωταγωνιστούν: Chris Hemsworth, Christian Bale, Tessa Thompson, Jaimie Alexander, Taika Waititi, Russell Crowe και Natalie Portman

Στους κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..