Κριτική Ταινίας : Toy Story 4

Το Toy Story 4 του Josh Cooley είναι μια διασκεδαστική, εγκάρδια και καλοφτιαγμένη ταινία, η οποία επικεντρώνει την αφήγηση της γύρω απο την αδιαμφισβήτητη μαγεία της παιδικής ηλικίας.

Ο Woody ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Andy είτε η Bonnie. Οπότε όταν το καινούριο παιχνίδι της Bonnie, που είναι καρπός χειροτεχνίας και ακούει στο όνομα Forky, αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Woody αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Bonnie παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Woody καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει τη συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Βο Peep. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Bo και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Woody και η Βο συνειδητοποιούν ότι οι κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.

Το Toy Story 4 ολοκληρώνει την ιστορία του Woody εισάγοντας παράλληλα νέους χαρακτήρες, ενώ διατηρεί μια καταπληκτική ισορροπία μεταξύ τους. Σεναριακά, η ιστορία δεν μοιάζει διαφορετική από της προηγούμενες. Οι ταινίες Toy Story πάντα μιλούσαν για μεγάλα συναισθήματα όπως ο φόβος της εγκατάλειψης, η ζήλια και οι μεγάλες αλλαγές της ζωής. Πάντα, όμως, το έκαναν μέσα από ένα βαθύ συναισθηματικό πρίσμα, με ολοκληρωμένους χαρακτήρες και αγγίζοντας κάθε πλευρά της υπόστασης χαρακτήρων που αντιπροσωπεύουν παιχνίδια, αλλά ουσιαστικότερα ανθρώπινες συμπεριφορές. Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτή την ταινία, η οποία αφηγείται την υπαρξιακή κρίση του Forky, ενός πρόχειρα και χειροποίητα φτιαγμένου παιχνιδιού που πιστεύει ότι ανήκει στα σκουπίδια, ενώ χρησιμοποιεί επίσης και τον χαρακτήρα του Woody με έναν ικανοποιητικό, αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο.

Τεχνικά, η παραγωγή της ταινίας είναι προσεγμένη σε κάθε λεπτομέρεια, με εξαιρετικά χρώματα, πανέμορφη στο σύνολό της και πιστή στις προηγούμενες ταινίες, με αποτέλεσμα η ταινία να μοιάζει μια φυσική συνέχεια τους. Αν και υπολείπεται στην πρωτοτυπία, σέβεται σε κάθε περίπτωση την ιστορία που υπηρετεί και τους χαρακτήρες που έχουν αγαπηθεί από γενιές.

Το Toy Story 4 του Josh Cooley είναι μια όμορφη, έξυπνη, και συναισθηματική ταινία, με μεγάλες δόσεις χιούμορ. Μια ιστορία για την αξία της διαφορετικότητας, γεμάτη από λεπτά μηνύματα, που δεν εμπλουτίζει τη συνολική αφήγηση του franchise αλλά κλείνει εξαιρετικά την ιστορία των παιχνιδιών που τόσο αγαπήσαμε.

Σκηνοθεσία: Josh Cooley

Πρωταγωνιστούν: Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts, Tony Hale, Keegan-Michael Key, Jordan Peele, Joan Cusack, Wallace Shawn, John Ratzenberger, Blake Clark και Don Rickles

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..