Κριτική Ταινίας : Transformers: Rise of the Beasts

Το Transformers: Rise of the Beasts (Transformers: Η Εξέγερση των Θηρίων) του Steven Caple Jr. μπορεί να μην ανοίγει νέους δρόμους για το franchise, καταφέρνει όμως να προσφέρει μια απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία.

Μπρούκλιν, 1994: Ο νεαρός Noah Diaz κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την οικογένειά του και μέσα από μία σειρά γεγονότων διασταυρώνεται με τον Mirage , ένα πνευματώδες Autobot, που του αποκαλύπτει την ύπαρξη τριών ακόμα κρυμμένων Autobots, του Optimus Prime, του Bumblebee και της Arcee.

Στο μεταξύ, σε ένα αρχαιολογικό μουσείο, η 25χρονη ερευνήτρια Elena Wallace άθελά της πυροδοτεί έναν εξωγήινο πυρσό που κρύβεται σε ένα αρχαίο άγαλμα. Ο Noah και τα Autobots ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και φτάνουν την ώρα που ένα μοχθηρό Terrorcon, ο Scourge (με τη φωνή του Peter Dinklage) και ο στρατός του κάνουν επίθεση. Ο Noah και η Elena ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα Autobots για να σώσουν τη Γη από τον αφανισμό. Κανείς τους, όμως, δεν είναι προετοιμασμένος για τη νέα φατρία των Transformers, τα εκπληκτικά Maximals, τα οποία συναντούν στην αποστολή τους.

Το “Transformers: Rise of the Beasts” δεν έχει το γνωστό εκρηκτικό στυλ του Michael Bay, έχοντας ως αποτέλεσμα μια ταινία που στερείται την αυθεντική υπερβολή, η οποία καθόριζε το franchise. Διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1990 και προσπαθεί να αποδώσει την ουσία εκείνης της εποχής, αλλά δεν μπορεί να προσφέρει τη νοσταλγική γοητεία που στοχεύει, παρόλο που έχει ένα υπέροχο soundtrack και αποτίνει φόρο τιμής σε ταινίες όπως η “Ημέρα της Ανεξαρτησίας”.

Ως άμεση συνέχεια του «Bumblebee», το «Rise of the Beasts» ακολουθεί τον Νόα και την Έλενα, έναν νεαρό άνεργο και μια ασκούμενη σε ένα μουσείο, οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι στην προσπάθεια των Autobots να ανακτήσουν ένα κλειδί που θα μπορούσε, είτε να σώσει τον πλανήτη τους, είτε να φέρει την καταστροφή στη Γη. Δυστυχώς η πλοκή μοιάζει επαναλαμβανόμενη, απηχώντας τα γνωστά θέματα εισβολής και καταστροφής που υπάρχουν σε προηγούμενες ταινίες Transformers.

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα της ταινίας είναι η αίσθηση ότι έχουμε ξαναδεί αυτή την ταινία. Το “Transformers: Rise of the Beasts” δεν καταφέρνει να απελευθερωθεί από την επαναλαμβανόμενη φόρμουλα του franchise. Η γνωστή ιστορία της εισβολής, η φαινομενική θυσία των βασικών χαρακτήρων και το τελικό φωνητικό μήνυμα από τον Peter Cullen, είναι κάτι που έχουμε δει ξανά. Αν και ξεκινά με υποσχέσεις, εξερευνώντας τη σχέση μεταξύ της οικογένειας του Νόα και των εξωγήινων ρομπότ, χάνει το δρόμο της στη μέση ανάμεσα σε ατελείωτους διαλόγους και υποδείξεις. Η ταινία εξηγεί στο κοινό κάθε αναφορά, είτε πρόκειται για φόρο τιμής είτε για αστείο, αφαιρώντας κάθε λεπτότητα.

Παρά τις αδυναμίες του, το “Rise of the Beasts” έχει κάποιες καλές στιγμές. Το καστ κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ανεβάσει το αδύναμο σενάριο. Το φωνητικό καστ, συμπεριλαμβανομένων των Michelle Yeoh, Ron Perlman και Peter Dinklage, κάνει επίσης εξαιρετική δουλειά. Η ταινία έχει επίσης ξεκάθαρες και συναρπαστικές σκηνές δράσης, μια απόκλιση από ορισμένες από τις προηγούμενες ταινίες Transformers του Michael Bay. Η πρώτη σκηνή καταδίωξης στους δρόμους του Μανχάταν και η επική τελική μάχη διασκεδάζουν και έχουν αρκετά φρέσκα στοιχεία.

Το Transformers: Rise of the Beasts (Transformers: Η Εξέγερση των Θηρίων) του Steven Caple Jr. δυσκολεύεται με την αφήγηση και την ανάπτυξη χαρακτήρων, το αντισταθμίζει όμως με εντυπωσιακά εφέ CGI, ένα φανταστικό soundtrack και ένα ικανοποιητικό τέλος που υποδηλώνει ένα συναρπαστικό μέλλον για το franchise.

Σκηνοθεσία: Steven Caple Jr.

Πρωταγωνιστούν: Ron Perlman, Pete Davidson, Luna Lauren Velez, Dominique Fishback, Peter Cullen, David Sobolov, Peter Dinklage, Anthony Ramos, Michelle Yeoh

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..