Κριτική Ταινίας : Triangle of Sadness

Το Triangle of Sadness (Το Τρίγωνο της Θλίψης) του Ruben Ostlund είναι μια ταξική σάτιρα για γερό στομάχι, κυριολεκτικά.

Τα διάσημα μοντέλα Carl και Yaya είναι καλεσμένα σε μια πολυτελή κρουαζιέρα με μία παρέα από ασύλληπτα πλούσιους επιβάτες, έναν ολιγάρχη από τη Ρωσία, Βρετανούς εμπόρους όπλων και έναν αλκοολικό καπετάνιο που επικαλείται τον Μαρξ. Στην αρχή, τα πάντα είναι υλικό για αξιοζήλευτες αναρτήσεις στο Instagram. Αλλά, όταν ξεσπά μία θύελλα και όλοι παθαίνουν ναυτία κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με τον καπετάνιο, η ειδυλλιακή κρουαζιέρα καταλήγει σε φιάσκο. Ο Carl και η Yaya βρίσκονται αποκλεισμένοι σε ένα έρημο νησί με ένα τσούρμο δισεκατομμυριούχων και μία από τις καθαρίστριες του γιοτ. Η ιεραρχία ανατρέπεται στο νησί, καθώς η καθαρίστρια είναι η μόνη που ξέρει να ψαρεύει.

Αν και δομικά ατελής και ασυνεπής στον ρυθμό της, η ταινία είναι διασκεδαστική και απροσδόκητη. Παίρνει κάθε παράλογο κομμάτι της κοινωνίας – influencer, μοντέλα, γκουρού της τεχνολογίας, Ρώσους ολιγάρχες – τους βάζει σε μια βάρκα και τους κάνει να υποφέρουν.

Η υπερβολή της ταινίας δείχνει τον παραλογισμό της πραγματικότητας, ή απλή αγανάκτηση. Σε κάθε περίπτωση, αφηγηματικά είναι συναρπαστικό και οπτικά προσφέρει κάποιες αντικειμενικά αποκρουστικές σκηνές.

Το Triangle of Sadness (Το Τρίγωνο της Θλίψης) του Ruben Ostlund αποτελεί μια αλαζονική, περίεργη, αλλά ξεκαρδιστική σάτιρα.

Σκηνοθεσία: Ruben Ostlund

Πρωταγωνιστούν: Thobias Thorwid, Charlbi Dean, Jiannis Moustos, Vicki Berlin, Dolly De Leon, Alicia Eriksson, Woody Harrelson, Amanda Walker, Harris Dickinson

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..