Κριτική Ταινίας : Women Talking

Το Women Talking (Γυναικείες Κουβέντες) της Sarah Polley δίνει μεγαλύτερη σημασία στο μήνυμα παρά στην πλοκή, μπερδεύοντας το μινιμαλιστικό ύφος και τον αργό ρυθμό με μια δυνατή ιστορία.

Το 2010, οι γυναίκες μιας απομονωμένης θρησκευτικής κοινότητας παλεύουν να συμβιβάσουν την πραγματικότητά τους με την πίστη τους. Παρόλο που πολλές διαφωνούν μεταξύ τους σε βασικά πράγματα, πρέπει να αποφασίσουν πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν μαζί, για να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Η ταινία είναι υπερβολικά διδακτική, με χαρακτήρες που μοιάζουν περισσότερο φερέφωνα για το μήνυμα του συγγραφέα παρά χαρακτήρες που έχουν τοποθετηθεί εκεί για να πουν μια ιστορία. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως ακόμα και με αυτό το δεδομένο, υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές ερμηνείες. Η Rooney Mara, η Claire Foy, η Jessie Buckley και ο Ben Whishaw  ξεχωρίζουν και αξίζουν αναγνώριση.

Η πλοκή της ταινίας μπορεί να προκαλεί σύγχυση και ο ρυθμός κατά διαστήματα να είναι αργός, με αποτέλεσμα η ταινία να μοιάζει αρκετά μεγαλύτερη σε έκταση από όσο είναι στην πραγματικότητα. Παρόλα αυτά, είναι μια ταινία που προκαλεί σκέψεις, συγκινεί και εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το φύλο, την εξουσία και την καταπίεση.

Το Women Talking (Γυναικείες Κουβέντες) της Sarah Polley είναι μια άξια προσθήκη στον φεμινιστικό κινηματογράφο, αλλά κάτι του λείπει για να είναι μια πραγματικά καλή ταινία.

Σκηνοθεσία: Sarah Polley

Πρωταγωνιστούν: Rooney Mara, Claire Foy, Frances McDormand, Emily Mitchell, Judith Ivey, Liv McNeil, Kate Hallett, Michelle McLeod, Sheila McCarthy, Jessie Buckley

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..