Κριτική Ταινίας : Wonder Woman 1984

Το Wonder Woman 1984 της Patty Jenkins είναι μια φιλόδοξη και γεμάτη, οπτικά, ταινία υπερηρώων, με μια λιγότερο παραδοσιακή, αλλά χαοτική, πλοκή.

Μπρος ολοταχώς στη δεκαετία του 1980, καθώς η Wonder Woman, στη νέα της κινηματογραφική περιπέτεια αντιμετωπίζει δύο ολοκαίνουριους εχθρούς: τον Cheetah και τον Maxwell. H ταινία “Wonder Woman 1984” είναι το επιτυχημένο σίκουελ της ταινίας  “Wonder Woman” της Warner Bros. Pictures, που βασίζεται στο χαρακτήρα της ομώνυμης σούπερ ηρωίδας της DC, που σημείωσε εισπράξεις 822 εκατομμυρίων δολαρίων στο παγκόσμιο box office.

Το δεύτερο μέρος των ταινιών Wonder Woman έρχεται σε μια δύσκολη χρονιά και ακολουθεί, σε μεγάλη κλίμακα, τα βήματα της προηγούμενης ταινίας, δίνοντας έμφαση σε συναισθήματα όπως η αγάπη, η πίστη και η θυσία για την ανθρωπότητα. Όλα αυτά σε μια ταινία που ξεφεύγει λίγο σεναριακά και χρονικά, με αποτέλεσμα να μην έχει μια ομαλή ροή αλλά ταυτόχρονα, να είναι διασκεδαστική και να χτίζει μια βαθιά, γλυκιά και συναισθηματική ιστορία. Η δράση δεν αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ταινίας και αυτό γίνεται εμφανές από το γεγονός ότι οι καλοφτιαγμένες σκηνές δράσης είναι σύντομές και αδύναμες αφηγηματικά. Η κινηματογραφία, τα κουστούμια, το soundtrack και, σε λιγότερο βαθμό, το CGI, είναι όλα καλά σχεδιασμένα και δίνουν την έντονη ατμόσφαιρα των 80ς.

Η Gal Gadot είναι αρκετά καλή, χωρίς να αξιοποιεί ποτέ στο έπακρο την υποκριτική της ικανότητα, αυτό όμως είναι κάτι που δεν χρειάστηκε να το κάνει. Λαμπερή και εντυπωσιακή, μοιάζει σαν να έχει γεννηθεί για αυτόν τον ρόλο. Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι στην ταινία είναι καλοί, ειδικά οι Pedro Pascal και Kristen Wiig. Ο Pedro Pascal είναι υπέροχος ως Maxwell Lord, δείχνοντας όλες τις πλευρές του ρόλου του σε μια ταινία όπου οι κακοί έχουν συγκεκριμένους στόχους και μοτίβα, καθώς δεν αποτελούν καρικατούρες. Η επιστροφή του Chris Pine στον ρόλο του Steve, αν και βοήθα στη συναισθηματική εξέλιξη της ταινίας, δεν προωθεί την αφήγηση.

Το Wonder Woman 1984 της Patty Jenkins είναι ένα ελαφρύ blockbuster, εντυπωσιακό και συναισθηματικό, αν και αφηγηματικά ασταθές.

 

Σκηνοθεσία: Patty Jenkins

Πρωταγωνιστούν: Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig και Pedro Pascal

Στην πλατφόρμα του HBO MAX

Πες μας την άποψη σου..