Κριτική Ταινίας : Fantastic Beasts and Where to Find Them

Για τους περισσότερους fan των ταινιών Harry Potter το Fantastic Beasts and Where to Find Them (Φανταστικά Ζώα και Πού Βρίσκονται) μοιάζει σαν ένα θερμό καλωσόρισμα πίσω στο σύμπαν των μάγων.

Πέντε χρόνια μετά την τελευταία εμφάνιση του γνωστού μάγου, η καινούρια ταινία ξεκινάει πολύ ευχάριστα. Το γράψιμο της J.K. Rowling συνεχίζει να ξεχειλίζει με γοητεία και το γεγονός ότι η δράση πλέον μεταφέρεται στην δεκαετία του ’20, βοηθάει πολύ στο να κάνει την ταινία μοναδική. Κατά την άποψη μας, η ταινία θα ήταν καλύτερη ως μια standalone ταινία παρά ως αρχή μιας σειράς ταινιών, όπως προορίζεται.

Κατά την διάρκεια των δυο πρώτων πράξεων, η οθόνη γεμίζει με setpieces που ταιριάζουν σε μια υπερπαραγωγή, αν και καμιά σκηνή δεν είναι ιδιαίτερα αξέχαστη. Εκτός από κάποια τονικά θέματα, είναι ένα πολύ διασκεδαστικό και σίγουρα εντυπωσιακό φιλμ. Μας άρεσε ιδιαίτερα ο σχεδιασμός των τεράτων και ο σκηνοθέτης David Yates, αν και κάπως ασταθής κατά την διάρκεια της ταινίας, σίγουρα ξέρει να χειρίζεται τον κόσμο των μάγων.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας φάνηκαν λίγο άχρωμοι. Ο Eddie Redmayne δίνει την καλύτερη μετά-όσκαρ ερμηνεία του, αλλά παραμένει ένας από τους πιο αδύναμους χαρακτήρες της ταινίας, και η Katherine Waterston είναι ικανοποιητική, πάρα το γεγονός ότι η ρομαντική ένταση μεταξύ του Newt και της Tina, ιδιαίτερα σε στιγμές έντασης, δεν μοιάζει αρκετά φυσική. Αρκετά καλύτεροι είναι οι Dan Fogler και Alison Sudol, οι οποίοι καταφέρνουν να επισκιάσουν τους πρωταγωνιστές σε κάποιες σκηνές. Ιδιαίτερα ο Fogler κλέβει κάθε σκηνή που συμμετέχει. O συνήθως χαρισματικός Ezra Miller είναι λίγο κουραστικός, ενώ ο Colin Farrell είναι αρκετά καλός για κακός.

Το βασικό πρόβλημα της ταινίας είναι ότι προσπαθεί να πει τρεις διαφορετικές ιστορίες που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ενώ η τρίτη πράξη μπορεί να απογοητεύσει αρκετούς.
Συνοψίζοντας, το Fantastic Beasts and Where to Find Them είναι μια διασκεδαστική ταινία, αρκεί να έχεις χαμηλές προσδοκίες. Σίγουρα αξίζει να επισκεφτείτε τον κόσμο των μάγων και πάλι..

Σκηνοθεσία : David Yates
Σενάριο : J.K. Rowling
Πρωταγωνιστούν :Eddie Redmayne, Colin Farrell, Ron Perlman, Dan Fogler, Katherine Waterston, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Gemma Chan, και Jon Voight.

Πες μας την άποψη σου..