Το «Thor: Love and Thunder» σημείωσε μια από τις πιο απότομες πτώσεις box office στην ιστορία του MCU…

Το Thor: Love and Thunder της Disney φλερτάρει με μια από τις πιο απότομες πτώσεις εισιτηρίων στην ιστορία του MCU, με τις εισπράξεις της ταινίας στην Αμερική για το δεύτερο Σαββατοκύριακο να φτάνουν τα 46 εκατομμύρια δολάρια.

H  τέταρτη ταινία Thor φαίνεται να σημειώνει πτώση 68%, γεγονός που την κατατάσσει μεταξύ των χειρότερων πτώσεων στην ιστορία του Marvel Cinematic Universe. Συγκριτικά, το Doctor Strange στο Multiverse of Madness μειώθηκε κατά 67% νωρίτερα αυτό το έτος και το Black Widow σημείωσε πτώση 68% το 2021. Αλλά, το Black Widow, είχε και μια αμφιλεγόμενη ταυτόχρονη κυκλοφορία και στο Disney+ (με χρέωση πρόσβασης premium). Το Spider-Man: No Way Home έπεσε επίσης κατά 68%, αλλά κέρδισε πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από το Love and Thunder στο πρώτο Σαββατοκύριακο του.

Αν και το Love and Thunder ξεπέρασε τις προσδοκίες όταν κυκλοφόρησε- η ταινία κέρδισε 144 εκατομμύρια δολάρια κάνοντας το δεύτερο καλύτερο άνοιγμα στο box office της χρονιάς – η πτώση από Παρασκευή σε Παρασκευή ύψους 80% ήταν μία ένδειξη για το τι έπεται. Αυτού του είδους η πτώση δεν μπορεί να αποδοθεί σε αλλαγή της συμπεριφοράς του κοινού σε έναν κόσμο μετά την πανδημία — Το Top Gun: Maverick είχε εκπληκτικά αποτελέσματα — αλλά μπορεί πιθανώς να αποδοθεί στις μέτριες κριτικές του Love and Thunder, τη μικτή υποδοχή των θαυμαστών και το γεγονός πως η ταινία θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ 45 ημέρες μετά το ντεμπούτο της στους κινηματογράφους.

Το μέλλον του MCU φαίνεται να ανήκει πλέον στο Disney+….

Πηγή: Collider

Κριτική Ταινίας : Thor: Love and Thunder

 

Πες μας την άποψη σου..