Κριτική Ταινίας : Colette

Το Colette του Wash Westmoreland είναι μια αξιόλογη ταινία, όμορφη και διασκεδαστική με ένα αυθεντικό παριζιάνικο στυλ, υπέροχα κοστούμια, ισχυρές ερμηνείες και μια ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία.

Η Keira Knightley ενσαρκώνει την εμβληματική Γαλλίδα συγγραφέα της αβάν γκαρντ Colette, η οποία, μέσα από το έργο της, έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης κατά τον 20ο αιώνα. Ο γάμος της με τον συγγραφέα Henry Gauthier-Villars την απομάκρυνε από την απλοϊκή ζωή της επαρχίας και την εισήγαγε στη θορυβώδη ζωή του Παρισιού όπου, μεταξύ άλλων, ανέπτυξε το συγγραφικό της ταλέντο. Τα πρώτα της βιβλία εκδόθηκαν με το ψευδώνυμο του άντρα της, «Willy», και έγιναν ανάρπαστα. Εύστροφη, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Colette δεν ήταν μόνο μια χαρισματική συγγραφέας, ηθοποιός και δημοσιογράφος, αλλά και μια πρωτεργάτρια του φεμινιστικού κινήματος που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της γυναίκας σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από το παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι και τις συμβάσεις της εποχής. Καλοφτιαγμένη, με υπέροχη κινηματογραφία και κοστούμια, αναπαριστά εξαιρετικά τη Γαλλία του 1890 και μεταφέρει στην οθόνη ζητήματα σύγχρονα και εύπεπτα για το κοινό, με μια αξιοπρεπή πλοκή αλλά έναν αργό ρυθμό αρχικά, ο οποίος επιταχύνει καθώς το δράμα ξετυλίγεται και η ιστορία χτίζεται.

Η Keira Knightley, που πλέον στο μυαλό μας είναι συνδεδεμένη αναπόσπαστα με τα δράματα εποχής, λάμπει στον συγκεκριμένο ρόλο και απεικονίζει την Colette ως μια επιβλητική, αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητη προσωπικότητα που ξεχωρίζει για το λογοτεχνικό της ταλέντο μέσα σε αυτό το, φαινομενικά, ιδανικό πολιτιστικά περιβάλλον. Ο Dominic West έκανε επίσης εξαιρετική δουλειά με τον χαρακτήρα του και ανέπτυξε μια εμφανή χημεία με την Knightley.

Η ταινία Colette του Wash Westmoreland είναι ένα απλό δράμα εποχής, το οποίο χωρίς να εμβαθύνει ή να απαιτεί, εμπεριέχει θέματα που σίγουρα εξακολουθούν να ενδιαφέρουν . Παρουσιάζει ιδανικά την ιστορία ενός τοξικού γάμου και μιας μοναδικής γυναίκας, σε μια ταινία όμορφα και κομψά φτιαγμένη.

Σκηνοθεσία: Wash Westmoreland

Πρωταγωνιστούν: Keira Knightley, Dominic West, Eleanor Tomlinson και Denise Gough

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..