Κριτική ταινίας : Madame Web

Το Madame Web της S.J. Clarkson είναι μια ασύνδετη ταινία που στερείται κατεύθυνσης και αποτυγχάνει να εκμεταλλευτεί τις “Marvel” ρίζες της.

Στο μεταξύ, σε ένα άλλο σύμπαν…» Σε μια ανατροπή των κλασικών ταινιών του συγκεκριμένου είδους, η ταινία Madame Web εξιστορεί την αυτοτελή ιστορία της γέννησης μιας από τις πλέον αινιγματικές ηρωίδες των εκδόσεων Marvel. Στο γεμάτο αγωνία θρίλερ πρωταγωνιστεί η Dakota Johnson στο ρόλο της Cassandra Webb, μιας διασώστριας με ικανότητες μέντιουμ. Όταν έρχεται αντιμέτωπη με αποκαλύψεις για το παρελθόν της, δημιουργεί μια ιδιαίτερη σχέση με τρεις νεαρές κοπέλες, που μαζί προορίζονται για ένα δυναμικό μέλλον… αν καταφέρουν να επιβιώσουν το θανατηφόρο παρόν.

Το Madame Web είναι μια ταινία που προκαλεί αμηχανία και αψηφά τη λογική, καθώς υπολείπεται σε πολλά σημεία• από τους διαλόγους μέχρι την ανάπτυξη των χαρακτήρων και την αινιγματική απουσία υπερδυνάμεων, παρά το γεγονός ότι είναι μια ταινία βασισμένη σε κόμικς. Οι σκηνές του βασικού κακού με μια μάρκα αναψυκτικών, απλά προσθέτουν στη σύγχυση.

Παρά τα αμέτρητα ελαττώματά του, το Madame Web καταφέρνει να διασκεδάσει, αν και κυρίως για τους λάθος λόγους. Είναι το είδος της ταινίας που θα μπορούσε κάποιος να δει για πλάκα, αλλά το να την πάρει κάποιος στα σοβαρά είναι μάταιο λόγω της έλλειψης οποιαδήποτε λυτρωτικής ιδιοτήτας.

Οι τεχνικές πτυχές μειονεκτούν επίσης, απο την κάμερα μέχρι μοντάζ. Οι ερμηνείες, ακόμη και από έμπειρους ηθοποιούς όπως η Dakota Johnson και ο Tahar Rahim, δεν καταφέρνουν να σώσουν το υλικό. Ακόμα και οι προσπάθειες ενσωμάτωσης της ταινίας στο ευρύτερο σύμπαν του Spider-Man μοιάζουν αναγκαστικές και ανέμπνευστες.

Τελικά, το Madame Web της S.J. Clarkson αποτελεί παράδειγμα χαμένων δυνατοτήτων και άστοχων φιλοδοξιών. Χάνει το στόχο του πηγαίου υλικού του, με αποτέλεσμα μια ασύνδετη και μη ικανοποιητική εμπειρία. Παρά το περιστασιακό χιούμορ, η απλά ταινία καταρρέει.

Σκηνοθεσία: S.J. Clarkson

Πρωταγωνιστούν: Dakota Johnson, Emma Roberts, Zosia Mamet, Tahar Rahim, Sydney Sweeney, Isabela Merced, Adam Scott

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..