Κριτική ταινίας : The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes

Το The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών & των Φιδιών) του Francis Lawrence, ξαναφέρνει στη ζωή τους “Αγώνες Πείνας” με οπτικά εντυπωσιακές σκηνές και φιλόδοξη αφήγηση.

Η Rachel Zegler πρωταγωνιστεί ως Lucy Gray Baird , και είναι ο επιλεγμένος φόρος της Περιοχής 12 που θα παλέψει για την επιβίωσή της στην αρένα, στους 10ουςΑγώνες Πείνας. Όμως ο Tom Blyth ως μέντορας της, ο οποίος υποδύεται τον Coriolanus Snow, βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στα καθήκοντά του στην Κάπιτολ και τα συναισθήματα που αναπτύσσει σταδιακά για εκείνη.

Αποτελεί prequel της προηγούμενης σειράς ταινιών Hunger Games και τα γεγονότα της διαδραματίζονται κατά τη 10η έκδοση των Αγώνων, 64 χρόνια πριν από την πρώτη ταινία του franchise, και ασχολείται με την άνοδο του Coriolanus Snow, τον οποίο υποδύεται εξαιρετικά ο Tom Blyth. Η ιστορία εμβαθύνει στις επιπτώσεις των εξεγέρσεων της Περιφέρειας στο αυταρχικό καθεστώς της Πρωτεύουσας και στην καθιέρωση των Αγώνων ως μέσο συλλογικής τιμωρίας. Χωρισμένη σε τρία κεφάλαια, ακολουθεί την εξέλιξη του Snow από έναν αγωνιζόμενο μαθητή σε μέντορα και βασικό πρόσωπο στην ενορχήστρωση των Αγώνων.

Πριν την Κάτνις Έβερντιν λοιπόν, η Lucy Gray Baird, την οποία υποδύεται η Rachel Zegler, βρίσκεται στο επίκεντρο της σκηνής. Παρόλο που η ερμηνεία της Zegler κατά διαστήματα δεν είναι σταθερή, η ταινία παραμένει συναισθηματικά γειωμένη μέσα από τα εντυπωσιακά τραγούδια και την εξαιρετική ερμηνεία του Tom Blyth. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την καθοδήγηση της Lucy Gray Baird από τον Snow, ξεδιπλώνοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε. Ωστόσο, η προσπάθεια εκλογίκευσης των επιλογών του εγείρει προβληματισμούς σχετικά με τη θεματική συνοχή της ταινίας.

Όλα παίρνουν προβληματική τροπή με προδοσίες και αχρείαστους θανάτους. Παρά τα εντυπωσιακά οπτικά στοιχεία και το αξιέπαινο καστ, η ταινία δυσκολεύεται να δικαιολογήσει σεναριακά  έναν τόσο πολύπλοκο και ηθικά διφορούμενο χαρακτήρα.

Το The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (The Hunger Games: Η Μπαλάντα των Αηδονιών & των Φιδιών) του Francis Lawrence εμπλουτίζει με επιτυχία την αρχική αφήγηση του franchise.

 

Πρωταγωνιστούν: Viola Davis, Burn Gorman, Rachel Zegler, Jason Schwartzman, Hunter Schafer, Kjell Brutscheidt, Tom Blyth, Fionnula Flanagan, Peter Dinklage

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..