4+1 Καλοκαιρινές Ταινίες!

Το καλοκαίρι βρίσκεται στην κορύφωση του και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα για τους Ελληνικούς κινηματογράφους. Αν δεν είναι κλειστοί, παίζουν κάποια Γαλλική ταινία. Ας δούμε λοιπόν 4+1 Καλοκαιρινές Ταινίες που μπορούν να δροσίσουν αυτές τις μέρες, ακόμα και on demand…

 

1. Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ (1999)

Στα πανέμορφα, και κάπως οικεία τοπία την Νότιας Ιταλίας, λαμβάνει χώρα η κύρια δράση του Ταλαντούχου Κύριου Ρίπλεϊ. Με πέντε υποψηφιότητες για Oscar και εισπρακτική επιτυχία, σίγουρα αποτελεί μια must see ταινία για κάθε καλοκαίρι. Πρωταγωνιστεί ο Matt Damon ως Τομ Ρίπλεϊ, ένας νεαρός που αναλαμβάνει να ταξιδέψει μέχρι την Ιταλία για να πείσει τον Ντίκι, γιο του εκατομμυριούχου εφοπλιστή Χέρμπερτ Γκρίνλιφ, να επιστρέψει στην Αμερική. Ο ίδιος γοητεύεται από τον πλούσιο και ανέμελο τρόπο ζωής του στην Κάτω Ιταλία των 50’s και θα προσπαθήσει να κλέψει τη ζωή του.

 

2. Τα σαγόνια του καρχαρία (1975)

Τι καλύτερο για να δεις το καλοκαίρι, δίπλα στην θάλασσα, από το λατρεμένο από πολλούς Τα σαγόνια του καρχαρία, και να σκέφτεσαι πόσο τυχερός είσαι που ζεις στην Ελλάδα; (Δουλεύει εξίσου καλά και για αυτούς που δεν κατάφεραν να πάνε διακοπές φέτος). Η ταινία ορόσημο του Steven Speilberg έχει μένει ανεξίτηλη στον χρόνο, δημιουργώντας παράλογους φόβους σε γενιές ανθρώπων, αλλά διασκεδάζοντας τους παράλληλα!

 

3. Θέλω και τη μαμά σου (2002)

Ο Alfonso Cuarón σκηνοθετεί δύο από τους πιο γνωστούς Μεξικανούς ηθοποιούς, τους Gael García Bernal και Diego Luna, σε ένα καλοκαιρινό road trip με φόντο τις πολιτικοοικονομικές αλλαγές στο Μεξικό του 1999. Ακατάλληλο για ανηλίκους, το Θέλω και τη μαμά σου είναι αστείο, νεανικό, υποψήφιο για Oscar και η πιο επιτυχημένη ταινία στην ιστορία του Μεξικανινού κινηματογράφου…τι καλύτερο;

 

4. Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι (1997)

Το Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι αποτελεί πλέον μια cult επιτυχία, μόνο και με βάση τον τίτλο της. Δεν ξέρω γιατί αυτή η ταινία έχει μείνει στην ιστορία, αλλά το θρίλερ από τον δημιουργό του Scream αφηγείται την ιστορία τεσσάρων εφήβων, που δέχονται απειλές για αυτό που έκαναν το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι.

 

4+1. Mamma Mia! (2008)

Το Mamma Mia! θα κάνει come back σύντομα, αλλά πριν δούμε το καινούριο ας θυμηθούμε τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του 2008 με πρωταγωνίστρια την Meryl Streep, τα τραγούδια των ABBA και φόντο τις υπέροχες Σποράδες. Μια τεράστια διαφήμιση για την Ελλάδα, αλλά κυρίως μια διασκεδαστική και απίστευτη οπτικά ταινία, το Mamma Mia! σε βάζει μέσα στο καλοκαίρι όποια εποχή και να το δεις!

 

Bonus!! Νήσος (2009)

 

Και αφού ήρθαμε Ελλάδα, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε σε μια Ελληνική ταινία. Η Νήσος του Χρήστου Δήμα ήταν μια απρόσμενη επιτυχία. Σκιαγραφώντας με τρόπο υπερβολικό τις μικρές κοινωνίες της Ελλάδας, η Νήσος σχολιάζει επιτυχημένα την διαφθορά των εξουσιών, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει αρκετό γέλιο. Όλα αυτά στον μικρόκοσμο ενός Ελληνικού νησιού..τι πιο καλοκαιρινό.

Πες μας την άποψη σου..