4+1 Κωμωδίες!

Σε αυτή την τεταμένη κατάσταση και με τα νεύρα όλων έτοιμα να σπάσουν, τι καλύτερο από πέντε κλασικές (ή και όχι) κωμωδίες για να διασκεδάσουμε τον χρόνο που αναγκαστικά μένουμε σπίτι;

1. Singin’ In The Rain (1952)

Η κωμωδία του 1952 γεμάτη πασίγνωστα τραγούδια, σκηνές και αξέχαστους χαρακτήρες, που χαρακτηρίζεται ως κλασική. Με θέμα μια επίδοξη ηθοποιό, επικεντρώνεται στη μετάβαση από την εποχή των βουβών ταινιών του Χόλυγουντ σε εκείνη των ομιλούντων στη δεκαετία του 1920.

2. Parasite (2019)

Η ταινία έκπληξη της προηγούμενης χρονιάς που σάρωσε τα βραβεία, είναι πάνω από όλα ένα κοινωνικό σχόλιο άλλα, δεν παύει να είναι και μια έξυπνη, τραγική μαύρη κωμωδία. Ποιοι είναι τελικά τα παράσιτα, οι φτωχοί ή οι πλούσιοι;

3. The Farewell (2019)

Μια οικογένεια ανακαλύπτει ότι η μητριάρχης της οικογένειας, η γιαγιά, θα πεθάνει σύντομα και οργανώνει έναν αποχαιρετιστήριο γάμο στην Κίνα. Συγκινητικό, αλλά απίστευτα εγκάρδιο και διασκεδαστικό.

4. The Big Lebowski (1998)

Εκπληκτικό οπτικά και με εξαιρετικό διάλογο, το συγκεκριμένο δημιούργημα των αδελφών Coen αξίζει κάθε επανάληψη.

4+1. It Happened One Night (1934)

Αν γυρίσουμε πίσω το χρόνο στο 1934, θα βρούμε αυτή την εμβληματική ρομαντική κωμωδία με τους Clark Gable και Claudette Colbert. Μια πλούσια socialite ξεφεύγει από την αυστηρή κυριαρχία του πατέρα της και ερωτεύεται έναν πρόσφατα απολυμένο δημοσιογράφο.

Πες μας την άποψη σου..