Επανεκκίνηση των κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα με τον Woody Harrelson!

0ι κινηματογραφικές παραγωγές πήραν το πράσινο φως για επανεκκίνηση στην Ελλάδα και οι υπαίθριοι κινηματογράφοι ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά στις 18 Μαΐου και 1 Ιουνίου αντίστοιχα, ως μέρος της σταδιακής χαλάρωσης των περιορισμών που εφαρμόστηκαν για την πανδημία του κορονοϊού στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Screendaily.

Ενώ η 18η Μαΐου έχει οριστεί ως η ημερομηνία επανεκκίνησης των παραγωγών, οι Έλληνες παραγωγοί θα εφαρμόσουν τα νέα πρωτόκολλα σχετικά με τη φυσική απόσταση και την υγιεινή που θα εκδοθούν από την κυβέρνηση, καθώς περιμένουν και τις διεθνής πτήσεις να συνεχιστούν. Τα πρωτόκολλα θα βασίζονται σε κατευθυντήριες γραμμές που έχουν ήδη δημοσιευτεί από το EUFCN (European Film Commissions Network).

Ο Ekome δήλωσε ότι κατά την περίοδο του lockdown αναβάθμισε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. «Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε τις ξένες παραγωγές, επεξεργαζόμαστε ήδη αιτήσεις και πιστεύουμε ότι η πλειονότητα των ξένων γυρισμάτων θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο».

Ο παραγωγός Γιώργος Καρνάβας της Heretic, ο οποίος δραστηριοποιείται σε γυρίσματα διεθνών παραγωγών στην Ελλάδα, είπε: «Τα κύρια πράγματα που περιμένουμε τώρα είναι η πανευρωπαϊκή έναρξη των πτήσεων και τα τοπικά πρωτόκολλα γυρισμάτων. Και για τα δύο περιμένουμε να έχουμε νέα τις επόμενες εβδομάδες».

Η επόμενη ταινία της Heretic αναμένεται να είναι το Triangle Of Sadness του Ruben Ostlund, με πρωταγωνιστή τον Woody Harrelson, που είχε αρχικά προγραμματίσει τα γυρίσματα του στα τέλη Απριλίου, αλλά τώρα προγραμματίζεται για αρχές Ιουλίου.

Η Ελλάδα διαθέτει 150 θερινούς κινηματογράφους, οι οποίοι επιτρέπεται να λειτουργήσουν με χωρητικότητα 40% από την 1η Ιουνίου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εφαρμόσει αυστηρά μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Για τους άλλους 200 κινηματογράφους της χώρας, οι προβλέψεις για ολόκληρο τον κλάδο είναι ότι θα ανοίξουν ξανά στα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι τοπικοί διανομείς λένε ότι είναι έτοιμοι να διακινδυνεύσουν να ανοίξουν στους υπαίθριους κινηματογράφους της χώρας την 1η Ιουνίου, σε αντίθεση με τη συνήθη πρακτική της κυκλοφορίας των περισσότερων σημαντικών ταινιών σε κλειστούς κινηματογράφους τους χειμερινούς μήνες.

«Μόνο εάν διακινδυνεύσουμε να βγάλουμε ταινίες όπως η Mulan στους θερινούς, μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στους κινηματογράφους» δήλωσε η επικεφαλής της Feelgood Entertainment, η οποία διαχειρίζεται τις ταινίες Disney και Sony Pictures στην Ελλάδα.»

«Θέλουμε να έχουμε στους θερινούς κινηματογράφους την πρεμιέρα των πολυαναμενόμενων ταινιών, αν και γνωρίζουμε ότι θα κερδίσουμε σημαντικά λιγότερα από ό, τι αν τις κυκλοφορήσουμε σε [κλειστούς κινηματογράφους] από τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Γιάννης Καλφακάκος, γενικός διευθυντής της Tanweer, η όποια διαχειρίζεται τις κυκλοφορίες της Warner Bros σε τοπικό επίπεδο.

Ο ίδιος ελπίζει οι θερινοί κινηματογράφοι να ανοίξουν με το Tenet του Christopher Nolan, αρκεί η Warner Bros να μην αναβάλει την παγκόσμια κυκλοφορία.

 

 

Πες μας την άποψη σου..