Κριτική Σειράς: A Time Called You (Μια Εποχή με το Όνομά σου)

Το A Time Called You (Μια Εποχή με το Όνομά σου) του Kim Jin-won παρά τις κάποιες αφηγηματικές αδυναμίες και την περιστασιακή σύγχυση στο χρονοδιάγραμμα, προσφέρει μια συναισθηματική εμπειρία θέασης

Μια θλιμμένη γυναίκα ταξιδεύει μαγικά στον χρόνο και επιστρέφει στο 1998, όπου συναντά έναν άντρα με μια απίστευτη ομοιότητα με τον αγαπημένο που έχασε.

Αρχικά, φαινόταν να είναι ένα τυπικό σχολικό ρομάντζο με μια ανατροπή, το ταξίδι στο χρόνο, αλλά γρήγορα εξελίσσεται σε ένα συναρπαστικό μείγμα μυστηρίου, κωμωδίας και θρίλερ. Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση αυτών των ειδών αποτελεί ένδειξη μιας καλής γραφής, που αξίζει να αναγνωριστεί. Αν και η αρχή της ιστορίας είναι αργή, είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι, χάρη στα καλά εκτελεσμένα cliffhangers στο τέλος κάθε επεισοδίου.

Το καστ της σειράς είναι αρκετά καλό. Η ενσάρκωση δύο διαφορετικών χαρακτήρων από την Jeon Yeobin είναι ένα αξιέπαινο κατόρθωμα, αισθάνεται όμως παράταιρη στις “χαριτωμένες ερωτικές” στιγμές της σειράς. Η απόδοση του Ahn Hyoseop, ειδικά σε διπλό ρόλο, είναι εξίσου εντυπωσιακή, ενώ ο Kang Hoon είναι αρκετά καλός στον χαρακτήρα του. Η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι αισθητή, ενισχύοντας τη συνολική εμπειρία θέασης.

Η μουσική, συμπεριλαμβανομένων των τραγουδιών των 90s και των πρωτότυπων συνθέσεων, είναι εξαιρετική και προσεκτικά τοποθετημένη σε όλη τη σειρά, μεταφέροντας τα συναισθήματα και τις σκέψεις των χαρακτήρων.

Από την άλλη πλευρά,  είναι μια σειρά υπερβολικά περίπλοκη, ιδίως με το  χρονοδιάγραμμά της. Η προσπάθεια να δημιουργηθεί μια “σφιχτή” αφήγηση καταλήγει μερικές φορές σε μια ακατάστατη και συγκεχυμένη πλοκή. Η επίλυση των στοιχείων του χρονοταξιδιού στερείται λογικής συνέπειας.

Η εξάρτηση από το ταξίδι στο χρόνο για την επίλυση των συγκρούσεων μοιάζει συχνά τεμπέλικη, με ξαφνικές και ανεξήγητες ανατροπές στην πλοκή. Οι χαρακτήρες, αν και αξιαγάπητοι, είναι μονοδιάστατοι και δεν έχουν βάθος. Επιπλέον, η παθητική προσέγγιση των πρωταγωνιστών στην επίλυση προβλημάτων, παρά το γεγονός ότι διαθέτουν ικανότητες ταξιδιού στο χρόνο, μπορεί να απογοητεύσει.

Παρά αυτά τα μειονεκτήματα, παραμένει ένα συναρπαστικό δράμα, με συναισθηματικό βάθος και ένα υπέροχο OST.  Εν κατακλείδι, το A Time Called You (Μια Εποχή με το Όνομά σου) είναι μια τέλεια επιλογή για binge-watching. Αν και υπάρχουν μικρές ατέλειες, ο συνδυασμός των ειδών και η συναρπαστική ιστορία το καθιστούν ένα νοσταλγικό και απολαυστικό δράμα.

Σκηνοθεσία: Kim Jin-won

Πρωταγωνιστούν: Ahn Hyo-Seop, Jeon Yeo-been, Kang Hoon, Harrison Xu

Στην πλατφόρμα του Netflix

Πες μας την άποψη σου..