Κριτική Σειράς: Crash Course in Romance

Έχει αναφερθεί ότι η παραεκπαίδευση ευδοκιμεί στην Ελλάδα λόγω ανταγωνισμού, αλλά αν το Crash Course in Romance (Ταχύρρυθμα στον Έρωτα) είναι έστω, κάπως ακριβές, η κατάσταση στη Νότια Κορέα είναι τραγικά ανησυχητική. Η πίεση για την απόκτηση καλών βαθμών και την εισαγωγή σε πανεπιστήμια κύρους μπορεί να διαλύσει οικογένειες και να οδηγήσει ακόμα και σε εγκληματική δραστηριότητα.

Μια μητέρα με χρυσή καρδιά έρχεται αντιμέτωπη με τον σκληρό κόσμο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όταν η κόρη της προσπαθεί να μπει στην τάξη ενός διάσημου μαθηματικού.

Σε αυτό το κωμικοτραγικό περιβάλλον, οι καθηγητές αντιμετωπίζουν τη διδασκαλία τους ως προϊόν προς δημοπρασία. Υστερικές μητέρες και πιεσμένοι μαθητές δημιουργούν ένα ασφυκτικό σκηνικό.

Μέσα σε αυτή την παράλογη κατάσταση, ένας έρωτας γεννιέται ανάμεσα στην καλοκάγαθη γυναίκα, που τα έχει δώσει όλα για την οικογένεια της, και στον σκληρό καριερίστα, που είναι στην πραγματικότητα πληγωμένος και μόνος. Κλισέ, αλλά δουλεύει. Τα πάντα δουλεύουν, για ένα περίεργο λόγο.

Οι πρωταγωνιστές Jeon Do-yeon και Jung Kyung-ho έχουν εξαιρετική χημεία  και η υποπλοκή που περιλαμβάνει τα παιδιά είναι χαριτωμένη. Ωστόσο, η συμπερίληψη εγκλημάτων για λόγους σασπένς προσθέτει ελάχιστα στη συνολική ουσία της ιστορίας.

To Crash Course in Romance (Ταχύρρυθμα στον Έρωτα) του Yoo Je-won είναι ένα μπερδεμένο romcom για ενήλικες, που  δημιουργεί μια αθώα, διασκεδαστική, αλλά πραγματικά σουρεαλιστική αφήγηση μέσα από τη δυναμική των σχέσεων των χαρακτήρων του.

Σκηνοθεσία: Yoo Je-won

Πρωταγωνιστούν: Jeon Do-yeon Jung Kyung-ho

Στην πλατφόρμα του Netflix

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Μουσική
7
Visuals
7
Ερμηνείες
8
Σκηνοθεσία
8
Σενάριο
6
Προηγούμενο άρθρο Κριτική Ταινίας : Creed III
Επόμενο άρθρο Κριτική Ταινίας : Scream VI
Sucker for happy endings
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πες μας την άποψη σου..