Κριτική Σειράς: Extraordinary Attorney Woo

Το να βλέπεις μια σειρά με πρωταγωνιστή ένα άτομο που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού σε προδιαθέτει για διδακτισμό, δακρύβρεχτες σκηνές και πικρές αλήθειες. Το Extraordinary Attorney Woo όμως, δεν προσπαθεί να κερδίσει με αυτόν τον τρόπο. Αντίθετα, φέρνει στην επιφάνεια μερικές από τις σκληρότερες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά με μια ελαφρότητα και μια αλήθεια που τους ταιριάζει, αφού είναι, όπως τονίζει και η σειρά, πολύ ξεχωριστοί.

Η πανέξυπνη δικηγόρος Γου Γιανγκ-γου έρχεται αντιμέτωπη με δυσκολίες στο δικαστήριο και αλλού ως νέα υπάλληλος σε κορυφαία δικηγορική εταιρεία και γυναίκα με αυτισμό.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η δικηγόρος Woo, μια νεαρή κοπέλα που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Η ίδια από μικρή ηλικία, ούσα κόρη απόφοιτου νομικής και μιας σπουδαίας δικηγόρου που την παράτησε μετά την γέννηση της (cc. spoiler), είχε πρόσβαση σε βιβλία νομικής με αποτέλεσμα πρώτα να μάθει τον νόμο και μετά να μιλάει. Αριστούχα απόφοιτη πλέον του καλύτερου πανεπιστήμιου της Κορέας, αρχίζει επιτέλους να εργάζεται για μια δικηγορική εταιρία, μετά από πολλές απορρίψεις.

Κάθε επεισόδιο έχει μια διαφορετική ιστορία να πει και, μέσα από αυτές, βλέπουμε και το πώς εξελίσσεται η δική της ζωή. Συχνά, οι ιστορίες που αναλαμβάνει έχουν να κάνουν με τον αυτισμό και θέματα όπως οι δολοφονίες και η σεξουαλική παρενόχληση ατόμων με αναπηρία. Μέσα από αυτές, η σειρά αναδεικνύει τι ακριβώς σημαίνει “φάσμα” και πως οι άνθρωποι με αυτισμό μπορούν να επιλέγουν, μπορούν να νιώθουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται όλοι το ίδιο.

Η ηθοποιός είναι εξαιρετική στον ρόλο της χωρίς να βγαίνει ποτέ από τον χαρακτήρα και, με τις κινήσεις των χεριών της, χτίζει έναν χαρακτήρα πολύ ιδιαίτερο και δύσκολο. Πλαισιώνεται από πολύ συμπαθητικούς χαρακτήρες, όπως ο συμπρωταγωνιστής της, ο οποίος είναι βγαλμένος απο κάποια γυναικεία φαντασία, ο υπέροχος πατέρας, οι στοργικές φίλες και ο σπουδαίος προϊστάμενος. Κανένας από αυτούς δεν είναι ρεαλιστικός αλλά, αυτή είναι και η μαγεία της σειράς η οποία φτιάχτηκε για να διασκεδάζει και όχι για να κρίνει.

To Extraordinary Attorney Woo (Η Ξεχωριστή Δικηγόρος Γου) αναδεικνύει μέσα από ένα ευχάριστο περιβάλλον μερικές  από τις σκληρότερες πλευρές αυτού που ονομάζουμε αυτισμό, παραμένοντας παράλληλα μια καλή σειρά.

Σκηνοθεσία: Yoo In-shik

Πρωταγωνιστούν: Park Eun-bin, Kang Tae-oh, Kang Ki-young

Στην πλατφόρμα του Netflix

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Μουσική
7
Visuals
9
Ερμηνείες
8
Σκηνοθεσία
8
Σενάριο
8
Προηγούμενο άρθρο Κριτική Ταινίας : Persuasion
Επόμενο άρθρο Κριτική Ταινίας : Bullet Train
Sucker for happy endings
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πες μας την άποψη σου..