Η 5η Φάση του MCU είναι εδώ! Όλα όσα μάθαμε στην SDCC!

Όπως κάθε Ιούλιο τα τελευταία περίπου 20 χρόνια, έτσι και φέτος διεξάγεται αυτές τις μέρες η Διεθνής Comic-Con στο Σαν Ντιέγκο. Εκεί, τα διάφορα κινηματογραφικά στούντιο ανακοινώνουν τα σχέδιά τους για το άμεσο μέλλον. Απο το event δε θα μπορούσε να απουσιάζει το πάνελ του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel (MCU), με τον Kevin Feige να ανεβαίνει στη σκηνή.

Με την τέταρτη φάση να φτάνει στο τέλος της, ο Feige επικεντρώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στην πέμπτη φάση του MCU, η οποία θα αποτελείται, μέχρι στιγμής, από έξι ταινίες και έξι σειρές. Και λέμε μέχρι στιγμής, γιατί στην πορεία πολλά μπορεί να αλλάξουν.

Αναλυτικά παρακάτω οι ταινίες και οι σειρές της πέμπτης φάσης, όπως ανακοινώθηκαν χθες.

Ταινίες:

  1. Ant-Man and the Wasp: Quantumania (17 Φεβρουαρίου 2023)
  2. Guardians of the Galaxy Vol. 3 (5 Μαΐου 2023) – Δείτε το logo εδώ.
  3. The Marvels (28 Ιουλίου 2023)
  4. Blade (3 Νοεμβρίου 2023) – Δείτε το logo εδώ.
  5. Captain America: New World Order (3 Μαΐου 2024) – Δείτε το logo εδώ.
  6. Thunderbolts (28 Ιουλίου 2024) – Δείτε το logo εδώ.

Σειρές στο Disney+:

  1. Secret Invasion (Άνοιξη 2023) – Δείτε το logo εδώ.
  2. Echo (Καλοκαίρι 2023) – Δείτε το logo εδώ.
  3. Loki – 2ος κύκλος (Καλοκαίρι 2023) – Δείτε το logo εδώ.
  4. Ironheart (Φθινόπωρο 2023) – Δείτε το logo εδώ.
  5. Agatha: Coven of Chaos (Χειμώνας 2023/24) – Δείτε το logo εδώ.
  6. Daredevil: Born Again (Άνοιξη 2024) – Δείτε το logo εδώ.

Blade, Thunderbolts και Ironheart αποτελούν τις “νέες εισόδους” στο MCU.

Daredevil

Ο Daredevil θα μπορούσαμε να πούμε πως κάνει επανείσοδο στο franchise, αφού θεωρητικά και οι τρεις πρώτοι κύκλοι στο Netflix (πλέον στο Disney+) αποτελούσαν μέρος του MCU, παρά το ότι “αναγνωρίστηκαν” μόλις πρόσφατα από τα Marvel Studios με την επιστροφή του Charlie Cox στην ταινία Spider-Man: No way home.

Ο ήρωας, μέχρι την κυκλοφορία της δικής του σειράς, θα εμφανιστεί στη σειρά She-Hulk: Attorney at Law, όπως αποκαλύφθηκε χθες στο τρέιλερ της σειράς, αλλά και σε τρία επεισόδια της επερχόμενης σειράς Echo. Το εκπληκτικό με την επιστροφή του Daredevil, είναι πως ο πρώτος κύκλος της σειράς θα αποτελείται από 18 επεισόδια, τη στιγμή που όλες οι σειρές μέχρι τώρα του Disney+ αποτελούνταν είτε από 6, είτε από 9 συνολικά επεισόδια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως και στο Netflix, ο κάθε κύκλος της σειράς περιλάμβανε 13 επεισόδια. Όπως φαίνεται, τα Marvel Studios ποντάρουν αρκετά πάνω στον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Να αναφέρουμε επίσης πως στη σειρά επιστρέφει, πέραν του Charlie Cox, και ο Vincent D’Onofrio στον ρόλο του Wilson Fisk – Kingpin.

Ο Ant-Man και η Σφήκα: Quantumania

Την πέμπτη φάση θα ανοίξει η ταινία Ο Ant-Man και η Σφήκα: Quantumania. Το καστ της ταινίας βρέθηκε χθες στην Comic-Con για την προώθησή της, ενώ προβλήθηκε και αποκλειστικό υλικό από την ταινία. Το γεγονός πως ο Κανγκ, τον οποίο υποδύεται ο Jonathan Majors, θα είναι ο βασικός ανταγωνιστής στην ταινία, εξέπληξε αρκετούς θαυμαστές όπως και όταν πρωτοανακοινώθηκε, αφού ο Κανγκ θα αποτελεί και τον μεγάλο κακό ολόκληρου του Multiverse Saga. Υπενθυμίζουμε πως γνωρίσαμε τον Κανγκ για πρώτη φορά στο τέλος του πρώτου κύκλου της σειράς Loki.

Στο αποκλειστικό βίντεο, ο Κανγκ απευθύνεται στον Σκοτ λέγοντας: “Είσαι ένας ενδιαφέρον άνθρωπος, Σκοτ Λανγκ. Έχασες πάρα πολύ χρόνο [παγιδευμένος στο Quantum Realm], αλλά ο χρόνος δεν είναι αυτό που πιστεύεις. Δεν είναι μία ευθεία γραμμή”. Και στη συνέχεια, μία έκρηξη στο εργαστήριο αρχίζει να “τραβά” τους χαρακτήρες μέσα στο Quantum Realm. Ο Κανγκ συνεχίζει λέγοντας: “Όλα όσα γνωρίζεις, οτιδήποτε αποκαλείς ζωή, γνωρίζω το πώς τελειώνουν” με τον Σκοτ να του απαντά πως κάνει λάθος, καθώς ο ίδιος είναι ένας από τους Εκδικητές. Ο Κανγκ δείχνει να δυσκολεύεται να το πιστέψει και τον ρωτάει: “Εκδικητής; Μήπως σε έχω σκοτώσει στο παρελθόν;’

Πέραν του αποκλειστικού βίντεο, η Marvel έδωσε στη δημοσιότητα και την πρώτη επίσημη αφίσα της ταινίας. Σε αυτήν, μπορούμε να διακρίνουμε τον Κανγκ, αλλά επίσης και μία τρίτη φιγούρα μαζί με τους Ant-Man (Paul Rudd) και Σφήκα (Evangeline Lilly), η οποία φοράει μία παρόμοια στολή με αυτούς χρώματος μωβ. Όπως όλα δείχνουν, αυτή η τρίτη φιγούρα θα είναι η κόρη του Σκοτ, Κάσι (Kathryn Newton), η οποία θα έχει πάρει το mantle Stinger ή Stature, αν και βάση του χρώματος της στολής, μάλλον θα είναι το πρώτο.

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Η τρίτη ταινία των Guardians of the Galaxy θα αποτελέσει και το τέλος της τριλογίας των Guardians, με όλο το καστ που βρέθηκε στην Comic-Con να συγκινείται μετά την προβολή του αποκλειστικού υλικού. Βασικός ανταγωνιστής της ταινίας θα είναι ο High Evolutionary. Με βάση τα κόμικ, είναι ένας τρελός επιστήμονας ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στο να δημιουργήσει τον τέλειο, εξελιγμένο άνθρωπο συνδυάζοντας ανθρώπινο και ζωικό DNA. Όπως όλα δείχνουν, αυτός είναι και που δημιούργησε τον Rocket του MCU και η ιστορία της τρίτης ταινίας θα έχει να κάνει με την ιστορία προέλευσης του αγαπημένου μας ρακούν.

Επίσης, μέσα από το βίντεο, οι θαυμαστές που βρέθηκαν στην Comic-con είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από τον Adam Warlock, τον οποίο υποδύεται ο Will Poulter. Ακόμα, μαθαίνουμε πως η νεαρότερη εκδοχή της Gamora (Zoe Saldaña) η οποία ταξίδεψε από το παρελθόν στο παρόν κατά τη διάρκεια της ταινίας Endgame, είναι πλέον η ηγέτης των Ravagers και δεν θυμάται τίποτα σχετικό με τους Guardians.

Captain Marvel + Captain America

Την Captain Marvel (Brie Larson) στη δεύτερη ταινία της θα πλαισιώνουν η Kamala Khan/Ms. Marvel (Iman Vellani), την οποία γνωρίσαμε από τη σειρά Ms. Marvel στο Disney+, αλλά και η Monica Rambeau (Teyonah Parris), η ενήλικη πια κόρη της κολλητής φίλης της Carol Danvers, την οποία γνωρίσαμε ως παιδί στην πρώτη ταινία και ξανασυναντήσαμε ως ενήλικη στη σειρά WandaVision.

Ο Captain America επιστρέφει με την τέταρτη ταινία του, έχοντας αυτή τη φορά στον ομώνυμο ρόλο τον Anthony Mackie, του οποίου ο χαρακτήρας (Sam Wilson – Falcon) πήρε το mantle από τον ίδιο τον Steve Rogers (Chris Evans) στο τέλος της ταινίας Endgame. Αν και αρχικά ο Sam δυσκολευόταν να αποδεχτεί τον τίτλο, τελικά τον αποδέχτηκε και έγινε ο νέος Captain America στο τέλος της σειράς The Falcon and the Winter Soldier.

Φάση 6:

Αν και τον περισσότερο χρόνο στο πάνελ μονοπώλησαν τα νέα για την πέμπτη φάση, ο Feige δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί καθόλου και στην έκτη φάση, η οποία θα ολοκληρώσει το έπος του Multiverse (Multiverse Saga), όπως επίσημα ονομάστηκαν συνολικά οι φάσεις 4-6.

Για την έκτη φάση δεν ειπώθηκαν πολλά, παρά μόνο πως η ταινία Fantastic Four (δείτε το logo εδώ) θα ανοίξει την έκτη φάση και θα κυκλοφορήσει στις 8 Νοεμβρίου 2024, ενώ η ολοκλήρωση της φάσης θα έρθει με δύο ταινίες Avengers. Η πρώτη θα έχει τον τίτλο Avengers: The Kang Dynasty (δείτε το logo εδώ) και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου 2025, ενώ η δεύτερη θα έχει τον τίτλο Avengers: Secret Wars (δείτε το logo εδώ) και θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου 2025. Στο χρονοδιάγραμμα της έκτης φάσης, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, απομένουν οκτώ κενές ημερομηνίες. Αναμένουμε με αγωνία να μάθουμε ποιες ταινίες και ποιες σειρές θα τις συνοδεύσουν.

Φάση 4:

Και για να έρθουμε και στα πιο κοντινά, όπως αναφέραμε πιο πάνω, η τέταρτη φάση φτάνει στο τέλος της με μόνο δύο πρότζεκτ να αναμένουν την κυκλοφορία τους. Η σειρά She-Hulk: Attorney at Law και η ταινία Black Panther: Wakanda Forever.

She-Hulk: Attorney at Law

Η σειρά She-Hulk: Attorney at Law επικεντρώνεται γύρω από τον χαρακτήρα της Jennifer Walters (Tatiana Maslany). Η Jennifer είναι μία δικηγόρος, η οποία ειδικεύεται σε υποθέσεις που αφορούν υπερανθρώπους. Όταν λαμβάνει μετάγγιση αίματος από τον ξάδελφό της, Μπρους Μπάνερ (Mark Ruffalo), μετατρέπεται σε μια ισχυρή, πράσινη εκδοχή του εαυτού της. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+ σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 17 Αυγούστου.

Black Panther: Wakanda Forever

Η ταινία Black Panther: Wakanda Forever αποτελεί τη συνέχεια της ταινίας Black Panther του 2018. Μετά την τραγική απώλεια του ηθοποιού Chadwick Boseman το 2020, η δεύτερη ταινία του franchise αποτελεί ουσιαστικά έναν φόρο τιμής τόσο στον ηθοποιό, όσο και στον χαρακτήρα που υποδυόταν, μιας και πεθαίνει και ο χαρακτήρας στον κόσμο του MCU (συνειδητά δεν έγινε recast από την παραγωγή). Το κενό αυτό καλούνται να γεμίσουν οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές, και κυρίως ο χαρακτήρας της Shuri (Letitia Wright), αδελφής του T’Chala. Αν και δεν αποκαλύπτεται επισήμως, στο τέλος του τρέιλερ φαίνεται πως το mantle του Black Panther θα αναλάβει γυναίκα και ποια άλλη θα ήταν καταλληλότερη – κατά την άποψή μας – από την πριγκίπισσα της Wakanda; Αναμένουμε να δούμε…

Στην ταινία γίνεται επίσης εισαγωγή του κόσμου της Ατλαντίδας και του βασιλιά της, Namor, τον οποίο υποδύεται ο Tenoch Huerta. Ο Namor θα αποτελέσει και τον βασικό ανταγωνιστή και εχθρό του βασιλείου της Wakanda. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 11 Νοεμβρίου 2022.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις επίσημες αφίσες και τα trailer που κυκλοφόρησαν χθες για τα δύο αυτά πρότζεκτ.

Επίσημη αφίσα She-Hulk: Attorney at Law Courtesy: Marvel
Επίσημη αφίσα Black Panther: Wakanda Forever Courtesy: Marvel

 

 

Bonus + Δικές μας σκέψεις:

X-MEN, Deadpool και Mutants:

Αρκετοί θαυμαστές, ανάμεσά τους κι εμείς, περιμέναμε να ακούσουμε κάτι πιο επίσημο για το πότε θα δούμε στις οθόνες μας την ομάδα των μεταλλαγμένων. Γνωρίζουμε πως έρχονται, αλλά δεν γνωρίζουμε το πότε. Κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν μέρος της έκτης φάσης, αλλά δεν είχαμε και πολλές πληροφορίες για αυτήν. Ανυπομονούμε και ευελπιστούμε πως αυτές οι ανακοινώσεις θα έρθουν στην D23 τον Σεπτέμβριο. Crossing fingers!

Spider-Man:

Ένας άλλος αγαπημένος ήρωας, για τον οποίο επίσης δεν ακούσαμε κάτι, είναι ο Spider-Man. Εδώ όμως τα πράγματα είναι λίγο πολύ αναμενόμενα, καθώς τα κινηματογραφικά δικαιώματα του ήρωα κατέχει η Sony. Οπότε, οποιαδήποτε ανακοίνωση για μελλοντικά πλάνα σόλο ταινιών με πρωταγωνιστή τον Tom Holland, αναμένονται από τη Sony. Ευελπιστούμε να δούμε την τέταρτη σόλο ταινία του φιλικού ήρωα να “τρυπώνει” κάπου ανάμεσα στις άλλες της πέμπτης ή της έκτης φάσης. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η τέταρτη ταινία βρίσκεται ήδη στο στάδιο της ανάπτυξης.

Ωστόσο, στο προχθεσινό πάνελ των Marvel Studios animation, ανακοινώθηκε μία καινούρια σειρά κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή τον Spider-Man. Η σειρά αυτή θα έχει τίτλο Spider-Man: Freshman Year και θα κάνει το ντεμπούτο της στο Disney+ το 2024. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη σειρά αποτελούν canon του MCU, αλλά κατά πάσα πιθανότητα απλά τοποθετούνται μέσα στο multiverse και όχι στο βασικό MCU, με τον χαρακτήρα του Tom Holland να μην συνδέεται με αυτήν. Στη σειρά θα εμφανιστούν επίσης ο Doctor Strange αλλά και ο Daredevil, με τον Charlie Cox να χαρίζει τη φωνή του στον δεύτερο. Αναφέρθηκε επίσης και ο τίτλος του δεύτερου κύκλου της σειράς, ο οποίος θα είναι Spider-Man: Sophomore Year.

Guardians of the Galaxy: Holiday Special

Πριν την κυκλοφορία της τρίτης ταινίας Guardians, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε ένα ειδικό εορταστικό επεισόδιο με τους αγαπημένους μας ήρωες. Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο πρότζεκτ, αλλά ο σκηνοθέτης, James Gunn, το χαρακτήρισε “εντελώς ξεκαρδιστικό”. Θα είναι διαθέσιμο στο Disney+ κατά την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου του 2022.

I am Groot

Κάτι ακόμα που μας έρχεται από τον κόσμο των Guardians, είναι η μίνι σειρά πέντε επεισοδίων με πρωταγωνιστή το αξιολάτρευτο μωρό Groot. Όσοι βρέθηκαν στο πάνελ των Marvel Studios animation προχθές στην Comic-con, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το πρώτο επεισόδιο της σειράς, με τίτλο “Groot Takes a Bath”. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Αυγούστου στο Disney+. Παρακάτω το πρώτο επίσημο τρέιλερ.

Άλλες σειρές κινουμένων σχεδίων

Στο προχθεσινό πάνελ, ανακοινώθηκαν επίσης άλλες δύο καινούριες σειρές κινουμένων σχεδίων, αλλά και ο τρίτος κύκλος της σειράς What if…?, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε ανάπτυξη. Ο δεύτερος κύκλος αναμένεται να κάνει πρεμιέρα αρχές του 2023. Όσοι βρέθηκαν στο πάνελ είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν και το πρώτο επεισοδίου του δεύτερου κύκλου με τίτλο “What If Captain Carter Fought The Hydra Stomper?”

Οι δύο καινούριες σειρές είναι η Marvel Zombies και η X-Men ’97.
Η πρώτη θα αποτελέσει και την πρώτη σειρά των Marvel Studios που θα λάβει τη σήμανση R (δηλαδή μόνο για ενήλικες) και τα γεγονότα της θα λαμβάνουν χώρα στο ίδιο σύμπαν με τα ζόμπι που είδαμε και στη σειρά What If…?. Αναμένεται στο Disney+ το 2024.
Η δεύτερη σειρά αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στο Disney+ το Φθινόπωρο του 2023 και θα αποτελεί συνέχεια της σειράς κινουμένων σχεδίων που ολοκληρώθηκε το 1996, την οποία μπορείτε ήδη να παρακολουθήσετε στην πλατφόρμα. Πέραν του αυθεντικού καστ, στη σειρά θα προστεθούν και αρκετοί καινούριοι χαρακτήρες, ενώ ο δεύτερος κύκλος έχει πάρει ήδη το πράσινο φως.

Young Avengers:

Αν και επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, είναι σχεδόν βέβαιο πως στο μέλλον θα δούμε και τη συγκεκριμένη ομάδα στις οθόνες μας. Αρκετοί, έως τώρα, νεαροί ήρωες έκαναν ήδη την εμφάνισή τους σε άλλα πρότζεκτ του MCU και αναμένουμε τη στιγμή που θα δημιουργηθεί και η αντίστοιχη ομάδα. Τα πιθανά μέλη της ομάδας που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι οι γιοι της Wanda, Billy και Tommy (Wiccan και Speed – WandaVision), η America Chavez (Multiverse of Madness), η Kate Bishop (Hawkeye), ο Eli Bradley (Patriot – Falcon and the Winter Soldier) και η Kamala Kahn (Ms. Marvel). Σε αυτούς θα προστεθεί και η Cassie Lang, την οποία θα δούμε ως Stinger (κατά πάσα πιθανότητα) στην ταινία Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

Πες μας την άποψη σου..