Κριτική Σειράς : Loki

«Δεν θέλω να σε πληγώσω. Δεν θέλω τον θρόνο. Θέλω απλώς να είσαι εντάξει»

Ακούγεται κάποια στιγμή να λέει ο βασικός κακός της πρώτης φάσης των Avengers, Loki, που πλέον έχει την δική του μοναδική ιστορία και η όποια θέτει, εμφανώς, τα θεμέλια της συνέχειας του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel.

Ο Loki μετά από ένα “λάθος” που έγινε στο Avengers: Endgame, μεταφέρεται από το 2012 σε μια άγνωστη οργάνωση που είναι έτοιμη να τον τιμωρήσει για τα εγκλήματά του κατά της χρονικής συνέχειας. Μπλέκεται σε μια φαντασμαγορική ιστορία όπου γνωρίζει και αγαπάει πλέον τον εαυτό του (ή spoiler τους εαυτούς του) και αποκτά (;) φίλους, καθώς μαθαίνει ότι μπορεί να είναι πολύ περισσότερα από ένας κατεργάρης θεός (ή όχι;).

Η σειρά Loki έχει μια εντυπωσιακή εισαγωγή, όπου ο Loki αναζητά τη θέση του στην ιστορία και εξελίσσεται θεματικά πολύ σταθερά, προσθέτοντας σε κάθε επεισόδιο και κάτι καινούριο.

Τι κάνει έναν Λόκι, Λόκι λοιπόν; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα της σειράς που έχει φιλοσοφικές αναζητήσεις για το ταξίδι στον χρόνο, την ελεύθερη βούληση, τον προορισμό μας, τις εναλλακτικές πραγματικότητες, όπως και αναφορές σε παλιά και καινούρια κόμικς, και έναν κεντρικό χαρακτήρα που δεν είναι ίδιος με καμία προηγούμενη ταινία του.

Σκηνοθετικά, βρίσκεται στο επίπεδο των καλύτερων ταινιών ή σειρών του MCU,  με τη χρωματική της παλέτα να μπορεί να χαρακτηριστεί απλά άψογη, με ρετρό sci-fi αισθητική, και  μουσική μια από της καλύτερες που έχουμε ακούσει στο συγκεκριμένο σύμπαν.

Ο Tom Hiddleston είναι εξαιρετικός ως Loki, πράγμα αναμενόμενο, αλλά σε κάθε σκηνή φαίνεται η βαθιά προσήλωσή του στο να δώσει τον καλύτερο του εαυτό στον χαρακτήρα. Μαζί του ο Owen Wilson, με τον όποιο έχουν εξαιρετική χημεία, σε βαθμό παρεξηγήσιμο, αλλά και η όχι τόσο γνωστή Sophia Di Martino, η οποία παίζει πραγματικά καλά. Η σειρά δίνει χρόνο στους χαρακτήρες να αλληλοεπιδρούν, δημιουργώντας πραγματικές και ουσιαστικές σχέσεις. Το σύνολο του καστ είναι υπέροχο με τις Gugu Mbatha-Raw και Wunmi Mosaku στο ενεργητικό του, αλλά και με τις μικρές, ωστόσο εντυπωσιακές, εμφανίσεις ηθοποιών όπως ο Richard E. Grant.

To Loki της Kate Herron είναι πολύχρωμο, εντυπωσιακό, περίεργο, αλλά πραγματικά ισορροπημένο.

Σκηνοθεσία: Kate Herron

Πρωταγωνιστούν: Tom Hiddleston, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Owen Wilson, Sophia Di Martino, Sasha Lane, Jack Veal, DeObia Oparei, Richard E. Grant, και Jonathan Majors

Πες μας την άποψη σου..