Κριτική Σειράς: King the Land (Βασιλικό Χαμόγελο)

Το King the Land του Im Hyeon-wook,  προσφέρει στους θεατές μια απόδραση σε έναν κόσμο ρομαντικών εντάσεων και κωμικών συγκρούσεων.

Εν μέσω ενός έντονου αγώνα κληρονομιάς, ένας γοητευτικός κληρονόμος συγκρούεται με μια υπάλληλό του, γνωστή για το ακαταμάχητο χαμόγελό της, το οποίο ο ίδιος δεν αντέχει.

Με φόντο μια μάχη για την κληρονομιά, η σειρά επικεντρώνεται αρχικά στη σύγκρουση μεταξύ ενός κληρονόμου ξενοδοχείου και της εργατικής υπαλλήλου του, το γνωστό ακαταμάχητο χαμόγελο της οποίας αποτελεί πηγή ενόχλησης για τον ίδιο. Ενώ το πρωταγωνιστικό ζευγάρι μοιράζεται αναμφισβήτητα χημεία στην οθόνη, η ίδια η σειρά βαδίζει σε γνώριμα μονοπάτια, έχοντας μια αφήγηση που δεν πρωτοτυπεί.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της σειράς είναι η εξάρτησή της από το θολό ζουμ στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών.  Αυτή η τεχνική συχνά υπερισχύει της ουσιαστικής ανάπτυξης της πλοκής, με αποτέλεσμα μια διαδοχή αξιολάτρευτων σκηνών χωρίς ισχυρή συνολική ιστορία.

Τα ελάχιστα σκαμπανεβάσματα στις ζωές των πρωταγωνιστών συμβάλλουν στη συνολική ευχάριστη ατμόσφαιρα, καθιστώντας την κατάλληλη επιλογή για όσους αναζητούν μια απλή ρομαντική κωμωδία. Αυτή η προβλέψιμη πορεία μπορεί επίσης να είναι η αχίλλειος πτέρνα της σειράς, καθώς δεν καταφέρνει να γοητεύσει τους θεατές που αναζητούν περισσότερο βάθος και πολυπλοκότητα στην ψυχαγωγία τους.

Το “King the Land” απεικονίζει το  αρχέτυπο του πλούσιου αρσενικού πρωταγωνιστή, ο οποίος στέκεται ως πυλώνας ακλόνητης υποστήριξης για τη φίλη του και τον κύκλο των φίλων της. Η άψογη γοητεία του και η στοργική του συμπεριφορά παρέχουν ένα συγκινητικό στοιχείο στην αφήγηση. Από την άλλη πλευρά, η πρωταγωνίστρια ενσαρκώνει την ιδανική σύγχρονη εργαζόμενη γυναίκα, που διαπρέπει σε όλες τις πτυχές της ζωής της. Αυτή η δυναμική, αν και συμπαθητική, διαιωνίζει μια αίσθηση προβλεψιμότητας.

Εν κατακλείδι, το King the Land προσφέρει μια ανάλαφρη και διασκεδαστική εμπειρία θέασης, βασισμένη στη χαρισματική χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών του. Η σειρά στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε πεπαλαιωμένες ρομαντικές κωμωδίες, με έλλειψη ουσιαστικής εξέλιξης της πλοκής και αφθονία γλυκανάλατων σκηνών. Αν και η προβλεψιμότητά της και η απουσία σημαντικών συγκρούσεων μπορεί να μην αρέσει σε όλους τους θεατές, όσοι αναζητούν ένα αέρινο, απλό ρομάντζο με έναν τέλειο άνδρα πρωταγωνιστή και μια ικανή γυναίκα πρωταγωνίστρια, πιθανότατα θα γοητευτούν από το ανάλαφρο χιούμορ και τις τρυφερές στιγμές της σειράς.

Σκηνοθεσία: Im Hyeon-wook

Πρωταγωνιστούν: Lee Jun-ho, Yoona, Go Won-hee, Kim Ga-eun, Ahn Se-ha, Kim Jae-won, Son Byung-ho, Kim Sun-young, Kim Young-ok, Kong Ye-ji, Kim Jung-min

Στην πλατφόρμα του Netflix

Πες μας την άποψη σου..