Κριτική Σειράς: My Demon (Γλυκέ μου Δαίμονα)

Το My Demon (Γλυκέ μου Δαίμονα) των Kim Jang-han και  Kwon Da-som εκτυλίσσεται ως μια απλοϊκή σειρά που δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο, πέρα από επαναλαμβανόμενες και κουραστικές ρομαντικές σκηνές, όλα στα πλαίσια μιας στατικής και μη συναρπαστικής πλοκής.

Ένας άσπλαχνος δαίμονας γίνεται αδύναμος όταν μπλέκει με μια ψυχρή κληρονόμο, που ίσως κρατάει το κλειδί για τις χαμένες του ικανότητες — και την καρδιά του.

Αρχικά  υποσχόμενο, το My Demon απογοητεύει καθώς μετατρέπεται σε ένα κολλάζ δανεισμένων στοιχείων από διάφορα δράματα φαντασίας. Παρά τη γοητεία της χημείας των πρωταγωνιστών και της οπτικής, η σειρά δεν έχει μια συναρπαστική πλοκή, βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό σε σκηνές και tropes που έχουμε δει σε πολλές ρομαντικές κωμωδίες.

Η έλλειψη πρωτοτυπίας της αφήγησης είναι εμφανής, καθώς αναπαράγει  ιστορίες, δυναμικές χαρακτήρων και σκηνές, αποτυγχάνοντας να δημιουργήσει τη δική της μοναδική ταυτότητα. Από το υπερβολικά χρησιμοποιημένο trope της προηγούμενης ζωής μέχρι τις δανεισμένες πλοκές από άλλες Κορεάτικες σειρές, η σειρά παλεύει να προσφέρει κάτι φρέσκο.

Η ανάπτυξη των χαρακτήρων είναι ένα σημαντικό ελάττωμα, ειδικά με κύριους χαρακτήρες όπως ο δαίμονας Guwon και η CEO Dohee, οι οποίοι δεν έχουν καν βάθος και συνέπεια. Η ανεξήγητη απροθυμία του Guwon να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του και οι παράλογες αποφάσεις του κύριου κακού Noh Suk Min συμβάλλουν στην αμφισβητήσιμη γραφή της σειράς.

Ενώ η κινηματογράφηση κάνει μια πρώτη εντύπωση, οι αξίες παραγωγής μειώνονται και η απεικόνιση των πολυτελών γραφείων των υπερπλούσιων χαρακτήρων τελειώνει.

Εν κατακλείδι, το My Demon (Γλυκέ μου Δαίμονα) στερείται πρωτοτυπίας, λογικής συνοχής και βάθους χαρακτήρων. Παρά τα ελαττώματα, η χημεία των πρωταγωνιστών προσφέρει κάποια διασκέδαση σε όσους αναζητούν μια ανάλαφρη σειρά με ελκυστική εικόνα, κωμωδία και ρομαντισμό. Ωστόσο, για τους θεατές που θέλουν κάτι καινούριο ή έστω ενδιαφέρον η σειρά υπολείπεται απογοητευτικά των προσδοκιών.

Σκηνοθεσία: Kim Jang-han και Kwon Da-som

Πρωταγωνιστούν: Kim Yoo-jung, Song Kang, Lee Sang-yi, Kim Hae-sook

Στην πλατφόρμα του Netflix

Πες μας την άποψη σου..