Κριτική Σειράς : Shōgun (Σογκούν)

Το Shōgun (Σογκούν) ξεχωρίζει, βυθίζοντας το κοινό στη φεουδαρχική Ιαπωνία με σχολαστική λεπτομέρεια και βαθιά εξερεύνηση των χαρακτήρων.

Στην Ιαπωνία του 1600, ο λόρδος Γιόσι Τορανάγκα παλεύει για τη ζωή του καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων συσπειρώνονται εναντίον του, όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο εντοπίζεται εγκαταλελειμμένο σε ένα διπλανό ψαροχώρι.

Αποτελεί μια αναζωογονητική απόκλιση από τις τυπικές πολεμοκεντρικές αφηγήσεις, καθώς εμβαθύνει στην ανθρώπινη εμπειρία. Οι ερμηνείες, ιδίως των πρωταγωνιστών, είναι εξαιρετικές, με την Αnna Sawai να λάμπει. Η προσήλωση της σειράς στην αυθεντικότητα, που ενισχύεται από το κατά κύριο λόγο ιαπωνικό καστ, ενισχύει την αξιοπιστία της.

Η Anna Sawai ως Toda Mariko.

Από την πλούσια κινηματογράφησή της μέχρι την καθηλωτική απεικόνιση της ιαπωνικής κουλτούρας, το Shōgun μεταφέρει τους θεατές σε έναν μαγευτικό κόσμο γεμάτο ομορφιά και πολυπλοκότητα. Κάθε σκηνή είναι εμποτισμένη με νόημα, συμβάλλοντας στο πλούσιο μωσαϊκό της ιστορίας. Αν και η σειρά μπορεί μερικές φορές να δοκιμάζει την υπομονή, ειδικά στα πιο αργά σε ρυθμό επεισόδια, η ανταπόδοση είναι σημαντική, με αποκορύφωμα ένα φινάλε που ικανοποιεί με την ήρεμη ευφυΐα του.

Το Shōgun (Σογκούν) μπορεί να μην απευθύνεται σε όσους αναζητούν μεγάλα θεάματα, όπως το “Game of Thrones”, αλλά η δύναμή του έγκειται στην εστίασή του στις αφηγήσεις με βάση τους χαρακτήρες και την ιστορική ακρίβεια. Πρόκειται για μια συναρπαστική εξερεύνηση της πολιτικής ίντριγκας και του “κώδικα του πολεμιστή”, που ζωντανεύει από ένα εξαιρετικό καστ και ένα άψογο σενάριο.

Πρωταγωνιστούν: Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis, Anna Sawai, Tadanobu Asano, Takehiro Hira, Tommy Bastow, and Fumi Nikaido.

Πες μας την άποψη σου..