Κριτική ταινίας : Τhe Marsh King’s Daughter

Το The Marsh King’s Daughter (Η κόρη του βασιλιά του βάλτου) του Neil Burger είναι μια ταινία που οι αφηγηματικές επιλογές και η εξέλιξη της πλοκής της ταινίας δεν καταφέρνουν να δημιουργήσουν το έντονο ψυχολογικό θρίλερ που υπόσχεται η ιστορία της.

Μια γυναίκα με κρυφό παρελθόν θα επιστρέψει στο δάσος που μεγάλωσε για να αντιμετωπίσει τον πιο επικίνδυνο άντρα της ζωής της: τον πατέρα της. Η φαινομενικά φυσιολογική ζωή της Ελένα κρύβει μία σκοτεινή και επικίνδυνη αλήθεια: τον αποξενωμένο πατέρα της, τον διαβόητο Βασιλιά του Βάλτου, τον άνθρωπο που κράτησε όμηρο εκείνη και την μητέρα της για χρόνια. Όταν δραπετεύσει από τη φυλακή, η Ελένα θα έρθει αντιμέτωπη με το παρελθόν της. Γνωρίζοντας πως εκείνος θα κυνηγήσει την ίδια και την οικογένεια της, η Ελένα πρέπει να βρει τη δύναμη να κοιτάξει κατάματα τους δαίμονες της και να υπερνικήσει τον άνθρωπο που της έμαθε να επιβιώνει στην άγρια φύση.

Το “The Marsh King’s Daughter” ακολουθεί την Helena καθώς προσπαθεί να συμφιλιώσει το παρελθόν της με το παρόν της. Η πλοκή επικεντρώνεται σε μια γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με το τραυματικό παρελθόν της, την απαγωγή και την κακοποιητική ανατροφή της στο βάλτο από τον εγκληματία πατέρα της, ο οποίος δραπετεύει από τη φυλακή και την καταδιώκει.

Η ταινία αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όσον αφορά τις συγκινήσεις, επιλέγοντας το καθαρό δράμα και την περιστασιακή αγωνία. Παρόλο που εξερευνά ενδιαφέροντα θέματα, ο αργός ρυθμός και οι φευγαλέες στιγμές ενθουσιασμού αποτελούν αξιοσημείωτα μειονεκτήματα. Η Ridley και ο Mendelsohn δίνουν αξιέπαινες ερμηνείες, το ταλέντο τους όμως μοιάζει κάπως ανεκμετάλλευτο. Στην ουσία, η ταινία λειτουργεί ως ένα δράμα με σασπένς παρά ως ένα έντονο ψυχολογικό θρίλερ.

Η ταινία έχει ξεκάθαρα κάποιες αφηγηματικές και ατμοσφαιρικές ατέλειες, όμως καταφέρνει να οικοδομήσει την ένταση και τη δυναμική των χαρακτήρων της και έχει αρκετές όμορφα γυρισμένες σκηνές με περίπλοκες τεχνικές, που μεταφέρουν αποτελεσματικά τα επιδιωκόμενα συναισθήματα.

Συνοψίζοντας, το The Marsh King’s Daughter (Η κόρη του βασιλιά του βάλτου) του Neil Burger προσφέρει ικανές ερμηνείες, συναρπαστικές στιγμές και τεχνική αρτιότητα, αλλά δεν φτάνει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Πρωταγωνιστούν: Daisy Ridley, Garrett Hedlund, Gil Birmingham, Caren Pistorius, Ben Mendelsohn

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..