Κριτική Ταινίας :‎ Stillwater

Το Stillwater (Ζήτημα Χρόνου) του Tom McCarthy είναι ένα θαμπό, αλλά συναρπαστικό και έντονα ρεαλιστικό δράμα.

Ένας Αμερικανός εργάτης διύλισης πετρελαίου από την Οκλαχόμα ταξιδεύει στην Μασσαλία για να επισκεφθεί την αποξενωμένη κόρη του, η οποία βρίσκεται στην φυλακή για έναν φόνο που όπως ισχυρίζεται δεν έχει κάνει. Αντιμέτωπος με δυσκολίες στην επικοινωνία λόγω γλώσσας, με τις πολιτισμικές διαφορές και έναν πολύπλοκο νομικό σύστημα , ο Bill χτίζει μια καινούρια ζωή στην Γαλλία καθώς αναλαμβάνει να βρει τρόπο να δικαιώσει την κόρη του.

Βασισμένο σε πραγματική ιστορία, το Stillwater είναι μια ταινία με ασταθή ρυθμό άλλα έξυπνη πλοκή, η οποία ίσως θαμπώνει από την ίδια της τη φιλοδοξία. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μελέτη χαρακτήρων με πολύ καλές ερμηνείες, άλλα υπερβολική σε κάποιες σκηνές της. Μπορούσε να είναι σίγουρα μικρότερη σε διάρκεια, αλλά παραμένει ένα ισχυρό δράμα.

O Matt Damon “κουβαλάει” όλη την ταινία, μεταμορφώνεται στον ρόλο του και δείχνει κάτι παραπάνω από ένα Oscar bait, ενώ η χημεία του με την Lilou Siauvaud είναι εκπληκτική.

Το Stillwater (Ζήτημα Χρόνου) του Tom McCarthy είναι ένα συμπαγές δράμα που παίρνει μια τυπική αληθινή ιστορία και τη μετατρέπει σε ένα όμορφο κομμάτι μυθοπλασίας.

Σκηνοθεσία: Tom McCarthy

Πρωταγωνιστούν:  Matt Damon, Camille Cottin και Abigail Breslin

Πες μας την άποψη σου..