Κριτική Ταινίας :‎ The Suicide Squad

Το The Suicide Squad του James Gunn είναι ένα αβίαστο οπτικό υπερθέαμα, τόσο διασκεδαστικό όσο βίαιο και συναισθηματικό.

Καλώς ήλθατε στην κόλαση – γνωστή και ως Bell Reve, την φυλακή με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στις ΗΠΑ. Εκεί βρίσκονται οι χειρότεροι Super-Villains που θα κάνουν το οτιδήποτε για να βγουν – ακόμη και να συμμετάσχουν στην μυστική και επικίνδυνη Task Force X. Η σημερινή do-or-die αποστολή τους; Να γίνει η συγκέντρωση των πιο επικίνδυνων κακοποιών, συμπεριλαμβανομένων των Bloodsport, Peacemaker, Captain Boomerang, Ratcatcher 2, Savant, King Shark, Blackguard, Javelin και της αγαπημένης εκκεντρικής Harley Quinn. Στη συνέχεια, θα οπλιστούν βαριά και θα πάνε πλέον με τον… αυτόματο στο μακρινό, εχθρικό νησί Corto Maltese. ”

Το The Suicide Squad δεν είναι τόσο καινούριο όσο φαίνεται. Στην πραγματικότητα, δεν προσπαθεί καν να είναι καινούριο. Αυτό που θέλει να είναι, είναι μια αναπολογιστικά διασκεδαστική ταινία κόμικ, και το καταφέρνει. Με μια αφήγηση με πολλές αναδρομές και ένα περίεργο ρυθμό, επενδύει περισσότερο στο να “αγκαλιάζει” τις σκοτεινές πτυχές των ηρώων της, άλλα και να περνά κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα μέσα από μια πολύχρωμη εικόνα και ένα χιούμορ που όμως, δεν λειτουργεί πάντα.

Το καστ είναι υπέροχο και οι ρόλοι εξαιρετικά καλογραμμένοι για ταινία του είδους, δίνοντας χώρο και χρόνο σε όλους τους χαρακτήρες να αναπτυχθούν. Η Margot Robbie δίνει την καλύτερή της ερμηνεία ως Harley Quinn, χωρίς όμως να “κλέβει την παράσταση” από άλλους, όπως ο Idris Elba και ο John Cena.

Το The Suicide Squad του James Gunn είναι μια από τις πιο “κόμικ” ταινίες υπερηρώων. Σουρεαλιστικό, οπτικά εντυπωσιακό, ανάλαφρο, αστείο, παράξενο, βίαιο και αφελές ταυτόχρονα.

Σκηνοθεσία: James Gunn

Πρωταγωνιστούν: Margot Robbie, Idris Elba, John Cena, Joel Kinnaman, Sylvester Stallone, Viola Davis, Jai Courtney και Peter Capaldi

Πες μας την άποψη σου..