Κριτική ταινίας : A Haunting in Venice

Το A Haunting in Venice (Μυστήριο στη Βενετία) του Kenneth Branagh είναι ένα συναρπαστικό μυστήριο, που περιστασιακά κινείται στη σφαίρα του τρόμου, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον μείγμα ειδών.

H ταινία διαδραματίζεται στην απόκοσμη, μεταπολεμική Βενετία την Παραμονή των Αποκριών και αποτελεί την επιστροφή του διάσημου Ηρακλή Πουαρό που καλείται να λύσει ένα τρομακτικό μυστήριο. Συνταξιούχος πλέον και αυτοεξόριστος στην πιο λαμπερή πόλη του κόσμου, ο Πουαρό παρευρίσκεται απρόθυμα σε μια συνεδρίαση σε ένα παρακμιακό, στοιχειωμένο παλάτι. Όταν ένας από τους καλεσμένους δολοφονείται, ο ντετέκτιβ βρίσκεται μπλεγμένος σε έναν απαίσιο κόσμο σκιών και μυστικών.

Ο Kenneth Branagh επιστρέφει ως Ηρακλής Πουαρό στο A Haunting in Venice, ένα θρίλερ με θέμα το στοιχειωμένο σπίτι, το οποίο διαδραματίζεται στη Βενετία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή τη φορά, ο Μπράνα φαίνεται να έχει μάθει από τα λάθη των προηγούμενων διασκευών του, επιλέγοντας μια πιο συγκρατημένη προσέγγιση, με λιγότερες φαντασμαγορικές τοποθεσίες και εφέ CGI. Αντ’ αυτού, στηρίζεται στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας απόκοσμου σασπένς και υπαινιγμών τρόμου. Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία που παραμένει συναρπαστική μέχρι τη θεαματική της κατάληξη, αφήνοντας το κοινό να μαντεύει την ταυτότητα του δολοφόνου, ενώ παράλληλα εξερευνά θέματα όπως ο ναρκισσισμός, οι τοξικές σχέσεις, η δεισιδαιμονία, οι ενοχές και οι δαίμονες του παρελθόντος.

Κάποια από τα δυνατά σημεία της ταινίας είναι η συνοπτική πλοκή, η απόκοσμη ατμόσφαιρα και οι καλοδουλεμένοι χαρακτήρες της. Παρά το μεγάλο σύνολο ηθοποιών, κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του στιγμή να λάμψει επιτρέποντας στο κοινό να υποψιαστεί τα κίνητρά τους και, ταυτόχρονα, να αποκτήσει εικόνα της προσωπικότητάς τους. Η κινηματογράφηση είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει, με έξυπνες τεχνικές καδραρίσματος που αποδίδουν την εμπλοκή των χαρακτήρων σε ένα ψυχολογικό παιχνίδι.

Ωστόσο, ο διάλογος είναι βαρύς και άκαμπτος, περιορίζοντας την ικανότητα των ηθοποιών να δώσουν πλήρη σάρκα και οστά στους χαρακτήρες τους. Επιπλέον, ορισμένα μέλη του καστ, όπως ο Jamie Dornan, φαίνονται να μην αξιοποιούνται επαρκώς.

Εν κατακλείδι, το A Haunting in Venice (Μυστήριο στη Βενετία) του Kenneth Branagh είναι μια ταινία που ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προσδοκίες ενός κλασικού αστυνομικού μυστηρίου. Με ενδιαφέρουσα πλοκή, απόκοσμη ατμόσφαιρα και δημιουργική κινηματογράφηση, προσφέρει μια απολαυστική κινηματογραφική εμπειρία.

Πρωταγωνιστούν: Kenneth Branagh, Kelly Reilly, Jamie Dornan, Tina Fey, Camille Cottin, Kyle Allen, Riccardo Scamarcio, Jude Hill, Michelle Yeoh

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..