Κριτική Ταινίας : Air

Το Air του Ben Affleck είναι μια αθλητική βιογραφική ταινία με ζωηρούς διαλόγους, εξαιρετικές ερμηνείες και ένα αισιόδοξο μήνυμα.

Το “Air” του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Μπεν Άφλεκ, αποκαλύπτει την απίστευτη και επαναστατική συνέργεια ανάμεσα στον τότε πρωτάρη Μάικλ Τζόρνταν και το ανερχόμενο τμήμα καλαθοσφαίρισης της Nike, το οποίο και έφερε την επανάσταση στον κόσμο των σπορ και της σύγχρονης κουλτούρας με το μπραντ του Air Jordan. Η συγκινητική αυτή ιστορία καταγράφει το καθοριστικό ρίσκο που πήρε μία αντισυμβατική ομάδα κόντρα σε όλους, το ασυμβίβαστο όραμα μιας μητέρας που γνωρίζει πολύ καλά την αξία του τεράστιου ταλέντου του γιου της, και το φαινόμενο του μπάσκετ που έμελλε να γίνει το μεγαλύτερο όλων των εποχών.

Μια βιογραφική ταινία που επικεντρώνεται στην ιστορία του μάρκετινγκ, των επιχειρηματικών κινδύνων και των γεγονότων που οδήγησαν στη δημιουργία της μάρκας Air Jordan. Έχει μια εξαιρετική αισθητική και αρκετά καλή σκηνοθεσία, ενώ δείχνει ρεαλιστικά την εικόνα της δεκαετίας του ’80. Το σενάριο είναι σφιχτό, με ζωηρό και συναρπαστικό διάλογο, και το soundtrack απλά φανταστικό. Αν και υπάρχουν κάποιες μικρές ατέλειες, όπως η έλλειψη ανάπτυξης ορισμένων χαρακτήρων, είναι μια ευχάριστη ιστορία που αποτίνει φόρο τιμής στον Μάικλ Τζόρνταν, και συγκεκριμένα στη μητέρα του.

Ο πρωταγωνιστής, Matt Damon, έχει εξαιρετική χημεία με τη Viola Davis και τον Chris Messina. Η σκόπιμη απόφαση να αναφέρονται στον Michael Jordan χωρίς να δείχνουν ολόκληρο το πρόσωπό του είναι θεματικά σημαντική και αποτελεσματική, καθώς δεν βλέπεις κάποιον ηθοποιό να προσπαθεί να μοιάσει ή να μιλήσει σαν αυτόν, ενώ αποφεύγεται με αυτό τον τρόπο και η σύγκριση με πραγματικά πρόσωπα.

Το Air του Ben Affleck είναι μια εγκάρδια και αστεία ταινία που αφηγείται επιδέξια μια εμπνευσμένη ιστορία.

Σκηνοθεσία: Ben Affleck

Πρωταγωνιστούν: Matt Damon, Ben Affleck, Jason Bateman, Marlon Wayans, Chris Messina, Chris Tucker και Viola Davis

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..