Κριτική Ταινίας : Aladdin

Το Aladdin (Αλαντίν) του Guy Ritchie είναι μια φωτεινή, πολύχρωμη και γοητευτική ταινία. Βασίζεται στην κλασική ταινία της Disney με διαφοροποιήσεις στην ιστορία της, άλλα νοσταλγική και πιστή στο ύφος της πρωτότυπης. Μοιάζει να “δανείζεται” όλα τα θετικά της στοιχεία, χωρίς να δημιουργεί καινούρια.

Η καινούργια live-action μεταφορά από ένα κλασικό παραμύθι της Disney, είναι αυτή τη φορά ο «Aladdin (Αλαντίν)», που ακολουθεί την ιστορία του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Aladdin, της θαρραλέας και αποφασιστικής Jasmine και του Genie που μπορεί να είναι και εκείνο που θα ξεκλειδώσει το μέλλον τους.

O Aladdin είναι μια από τις δημοφιλέστερες ιστορίες στην ιδιοκτησία της Disney και ήταν αναμενόμενο πως, μέσα στο σύνολο των live action μεταφορών παλαιότερων ταινιών που παρουσιάζει, θα είχε μια και αυτή μία θέση ανάμεσά τους. Ο Guy Ritchie σκηνοθετεί, λοιπόν, μια χρωματιστή ταινία, με ελάχιστο διάλογο και ένα σχετικά σφιχτό σενάριο, βασισμένη σε μια περσόνα του Will Smith βγαλμένη από την δεκαετία του ’90. Ο σχεδιασμός παραγωγής είναι πανέμορφος, με ιδιαίτερη επιρροή από τις ταινίες του Bollywood. Εκεί όμως που πετυχαίνει πραγματικά η ταινία, είναι όταν δεν προσπαθεί να αντιγράψει την πρωτότυπη ταινία κινουμένων σχεδίων, αλλά και στην εξαιρετική επανεκτέλεση των κλασικών τραγουδιών, όπως και στην ευπρόσδεκτη προσθήκη νέων, με ένα σύνολο εξαιρετικών χορογραφιών.

Ο Will Smith επιλέγει την ασφάλεια, καθώς ο ρόλος του ως Genie επαναφέρει χαρακτηριστικά παλαιότερων χαρακτήρων του που τον έκαναν δημοφιλή. Χωρίς την ίδια φρεσκάδα, λειτουργεί καλύτερα όταν του δίνεται η ευκαιρία να είναι ο εαυτός του και προσθέτει αρκετό χιούμορ στην ταινία. Ο κακός της ταινίας παρουσιάζεται μονοδιάστατος, στα όρια της καρικατούρας, ενώ οι πρωταγωνιστές, Mena Massoud και Naomi Scott, στους ρόλους του Aladdin και της Jasmine δρουν υποστηρικτικά, με την Scott να ξεχωρίζει.

Το Aladdin (Αλαντίν) του Guy Ritchie είναι μια οπτικά ελκυστική, ζωντανή και διασκεδαστική, μέσα στην υπερβολή της, ταινία, η οποία όμως στερείται τη μαγεία του πρωτότυπου.

Σκηνοθεσία: Guy Ritchie

Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Marwan Kenzari, Navid Negahban, Nasim Pedrad και Billy Magnussen

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..