Κριτική Ταινίας : Another Round

Το Another Round (Άσπρο Πάτο) του Thomas Vinterberg είναι ένα διασκεδαστικό, γλυκόπικρο δράμα για μια κρίση μέσης ηλικίας.

Υπάρχει μια θεωρία που λέει πως πρέπει να γεννιόμαστε με μια μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μας, κι αυτό θα ήταν ικανό για να ανοίξει το πνεύμα μας επί όσων υπάρχουν γύρω μας, αλλά και να μειώσει τα προβλήματα μας και να οξύνει την ευρηματικότητα μας. Υπέρμαχοι αυτής της θεωρίας, ο Μάρτιν και τρεις από τους φίλους του, όλοι βαριεστημένοι δάσκαλοι, βάζουν μπρος ένα πείραμα που θέλει να διατηρούν ένα συνεχόμενο επίπεδο μέθης καθ’ όλη την ημέρα εργασίας τους. Εάν ο Τσόρτσιλ κέρδισε ολόκληρο πόλεμο όντας μονίμως μεθυσμένος, ποιος ξέρει τι θα κάνουν λίγες σταγόνες παραπάνω σε αυτούς και τους μαθητές τους…

Συναισθηματικά συνεπής και σκηνοθετικά άρτια. Μια ταινία για το αλκοόλ, όχι βαθιά διδακτική ούτε απόλυτη, αλλά με ένα ανοιχτό τέλος που καταλαβαίνεις ότι το αλκοόλ, όπως και τίποτα σε αυτή τη ζωή, δεν είναι απόλυτα καλό ή κακό. Αυθεντική, με υπέροχη κινηματογραφία και έναν εξαιρετικό Mad Mikkelsen στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Πολυεπίπεδη, είναι αυτό το είδος που συνδυάζει δράμα, κωμωδία και συναισθηματισμό.

Το σενάριο είναι αρκετά έξυπνο, γιορτάζοντας τη ζωή και τις πολύπλοκες σχέσεις της, άλλα δεν ξεφεύγει από τον καταθλιπτικό ρεαλισμό. Ουσιαστικά, στηρίζεται στη χημεία των τεσσάρων πρωταγωνιστών, αν και ο Mikkelsen ξεχωρίζει.

Το Another Round (Άσπρο Πάτο) του Thomas Vinterberg είναι μια απλή, όμορφη και βαθιά ανθρώπινη ταινία.

Σκηνοθεσία: Thomas Vinterberg

Πρωταγωνιστούν: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang και Lars Ranthe

Στους θερινούς κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..