Κριτική Ταινίας : Ant-Man and the Wasp

To Ant-Man and the Wasp (Ο Αντ-Μαν και η Σφήκα) του Peyton Reed είναι μια ακόμα ταινία ενταγμένη στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Παιχνιδιάρικη και ξεκαρδιστική, με υπέροχες σκηνές δράσης και διασκεδαστικούς χαρακτήρες, έχει τη σωστή ισορροπία δράσης και κωμωδίας, ενώ δεν επιχειρεί να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από μια ευχάριστη ταινία.

Η ταινία συνεχίζει την ιστορία του πρώτου Ant-Man που κυκλοφόρησε το 2015, ενώ ακολουθεί τα γεγονότα του Captain America: Civil War. Μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου, ο Scott Lang έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών του ως σούπερ ήρωας, αλλά και ως πατέρας. Ενώ προσπαθεί να ισορροπήσει την κανονική του ζωή του με τις ευθύνες του ως Ant-Man, αντιμετωπίζει μια καινούργια, επείγουσα αποστολή, την οποία του αναθέτουν η Hope Van Dyne και ο δόκτωρ Hank Pym. Ο Scott πρέπει να ξαναφορέσει τη στολή του και να μάθει να μάχεται δίπλα στη Σφήκα, καθώς η ομάδα συνεργάζεται για να ανακαλύψει μυστικά από το παρελθόν.

Η ιστορία στο Ant-Man and the Wasp (Ο Αντ-Μαν και η Σφήκα) είναι ακόμα πιο διασκεδαστική και σφιχτή σε σχέση με την πρώτη ταινία. Αν και οι χαρακτήρες ακολουθούν την πεπατημένη της Marvel με βεβιασμένες συναντήσεις ή συνεργασίες που δεν χτίζονται ουσιαστικά, και κακούς που αν και απρόβλεπτοι, δεν έχουν κίνητρα και υπάρχουν απλά για να ηττηθούν.

Όμως, παρόλη την πεπατημένη οδό, δεν σημαίνει πως υπάρχει επανάληψη. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο κινηματογραφικό σύμπαν τόσο επιτυχημένο, είναι το γεγονός ότι ενώ δεν ρισκάρουν, δουλεύουν κάθε ταινία ξεχωριστά και με τη βοήθεια του άρτιου τεχνικού μέρους, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχουν εξελίξει με την πάροδο των χρόνων, δείχνουν ότι κάθε επιτυχία τους δεν είναι δεδομένη, αλλά κερδισμένη επάξια. To Ant-Man and the Wasp είναι φτιαγμένο ακριβώς έτσι, ώστε παρόλο που δεν αποτελεί κάποια από τις εμβληματικές ταινίες του σύμπαντος, αποτελεί ένα πολύ ευχάριστο διάλειμμα.

Ο Paul Rudd και η Evangeline Lily έχουν εξαιρετική χημεία ως ζευγάρι, με τον Rudd να εδραιώνει με το κωμικό ταλέντο του τη θέση του πρωταγωνιστή, και τη Lily να δείχνει πολύ μεγαλύτερη άνεση σε σχέση με τη πρώτη ταινία. Εκείνο, όμως, που κάνει πραγματικά ενδιαφέρουσα την ταινία είναι το μοντάζ και ο τρόπος που έχει δέσει της σκηνές μεταξύ τους. Σε συνάρτηση με το πώς έχει γυριστεί το Ant-Man and the Wasp, δεν είναι μια τέλεια ταινία αλλά είναι, σίγουρα, καλοφτιαγμένη και εντυπωσιακή.

To Ant-Man and the Wasp (Ο Αντ-Μαν και η Σφήκα) του Peyton Reed είναι μια ταινία που προσφέρει καθαρή ψυχαγωγία, δίνοντας μια φρέσκια και ξεκούραστη πνοή σε ένα σύμπαν που δεν λέει να κορεστεί.

 

Σκηνοθεσία: Peyton Reed

Πρωταγωνιστούν: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Walton Goggins, Bobby Cannavale, Judy Greer, Tip “T.I.” Harris, David Dastmalchian, Hannah John-Kamen, Abby Ryder Fortson, Randall Park, Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne και Michael Douglas

Στους Κινηματογράφους!

 

 

 

Πες μας την άποψη σου..