Κριτική Ταινίας : Beauty and the Beast

Το Beauty and the Beast (Η πεντάμορφη και το τέρας) είναι μια ταινία πιστή στη μαγεία της Disney. Παραμένοντας υπερβολικά όμοια με την original ταινία του 1991, με ελάχιστα νέα στοιχεία που δικαιολογήσουν την ύπαρξη της σήμερα, η ταινία καταλήγει να είναι απλά ένα διασκεδαστικό παραμύθι με καταπληκτικά σκηνικά.

Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε για το σενάριο, η ιστορία έχει ειπωθεί τόσες φορές. Οι κάποιες, ελάχιστες προσθήκες, δεν προσθέτουν ουσιαστικά τίποτα. Μερικά καινούρια τραγούδια και σκηνές υπάρχουν ώστε το Beauty and the Beast (Η πεντάμορφη και το τέρας) να μπορέσει να φτάσει τις δύο ώρες. Το χιούμορ σε πολλές σκηνές δεν καταφέρνει να είναι πηγαίο, ενώ η ιστορία “αγάπης” μοιάζει βεβιασμένη.

Η παραγωγή, όπως αναμενόταν σε μια ταινία αυτού του επιπέδου, είναι εξαιρετική. Από τα κοστούμια μέχρι τον σχεδιασμό της, όλοι καταφέρνουν να φέρουν αυτό το κλασσικό κινούμενο σχέδιο στον πραγματικό κόσμο πολύ καλά. Το κάθε αντικείμενο έχει τον δικό του ξεχωριστό σχεδιασμό και, πραγματικά, τα σκηνικά είναι εντυπωσιακά. Η μουσική είναι ένα από τα ατού της ταινίας, με τα περισσότερα τραγούδια να παραμένουν στην αρχική μορφή τους.

Η Emma Watson, με την φυσική ομορφιά της, δείχνει τέλεια στα κοντινά πλάνα και καταφέρνει μια άρτια απεικόνιση της Belle. Υποκριτικά όμως, δεν δείχνει κάτι ιδιαίτερο, ούτε της ζητήθηκε. Ένα από τα μεγάλα προβλήματα της ταινίας είναι ότι ούτε η Watson, ούτε οι άλλοι ηθοποιοί έχουν εξαιρετική φωνή με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα σε σύγκριση με την original ταινία, τα τραγούδια να χάνουν κάτι από την μαγεία τους. Ο Luke Evans είναι ο MVP της ταινίας ο οποίος, με την βοήθεια του σεναρίου, κάνει τον Gaston λιγότερο κακό κλέβοντας την παράσταση. Ο Ewan McGregor και ο Kevin Kline ήταν επίσης πολύ καλοί.

Το Beauty and the Beast (Η πεντάμορφη και το τέρας) είναι μια οπτικά υπέροχη, διασκεδαστική ταινία. Μια πιστή προσαρμογή που, όμως, χάνει κάτι από εκείνη τη γοητεία και τη ζεστασιά που θα έπρεπε να έχει κάθε παραμύθι.

Σκηνοθεσία: Bill Condon

Πρωταγωνιστούν: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Kevin Kline, Josh Gad, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Audra McDonald, Gugu Mbatha-Raw, Ian McKellen και Emma Thompson

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..