Κριτική Ταινίας : Birds of Prey And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

Το Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (Αρπακτικά Πτηνά: Και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν) της Cathy Yan είναι μια συναρπαστική, πολύχρωμη και εξαιρετικά βίαιη ταινία, η οποία παρά τις αμήχανες στιγμές και τις γενικές ασυνέπειες, αποδέχεται την τρέλα της και παρουσιάζει μια παράλογη, αλλά και αναζωογονητική ταινία κόμικ.

Η έξαλλη ζωή της Harley Quinn εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο μετά τον ιδιαίτερα εκρηκτικό χωρισμό της από τον Joker. Για πρώτη φορά, είναι απροστάτευτη, με τον κάθε αλήτη της Gotham να την καταδιώκει. Εντωμεταξύ, ο αρχιμαφιόζος Roman Sionis έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να βρει τη νεαρή πορτοφολού Cass, που έκλεψε το πολύτιμο διαμάντι του. Το μονοπάτι της Harley διασταυρώνεται με την Huntress, την Black Canary και τη Renee Montoya και το αλλόκοτο επιτελείο δεν έχει επιλογή από το να συνεργαστεί για να εξολοθρεύσει τον Roman μέσα σε μία θεότρελη, φονική μέρα.

Το εξαιρετικά πολύπλοκο όνομα της ταινίας αποτελεί απλά την εισαγωγή στην ταυτότητα της. Το Birds of Prey είναι η ιστορία του χαρακτήρα της Harley Quinn, η οποία αποτελεί αδιαμφισβήτητα την πρωταγωνίστρια της ταινίας. Στην πορεία όμως, με αρκετά προβλέψιμο τρόπο, η ταινία εξελίσσεται σε ομαδική. Οι σκηνές δράσης είναι υπέροχα σκηνοθετημένες, όμως η μη γραμμική αφήγηση και η υπερβολική εξάρτηση από το στυλ λειτουργούν ανα διαστήματα εις βάρος των χαρακτήρων, με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσονται σωστά και να μην έχουν τον χρόνο να οικοδομήσουν ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ τους.

Η Margot Robbie είναι αρκετά καλή στον γνώριμο για αυτή ρόλο της, ο Ewan McGregor όμως είναι φανταστικός. Ο χαρακτήρας του είναι σαδιστικός, σκληρός, εκκεντρικός, ξεκαρδιστικός και πραγματικά βίαιος, καθώς καταφέρνει να ενσαρκώνει την ουσία του κακού. Το υπόλοιπο cast χρωματίζει την ιστορία ξεχωριστά, με την Ella Jay να είναι φανταστική στον ρόλο της, αλλά και τις Jurnee Smollett-Bell και Mary Elizabeth Winstead να ξεχωρίζουν ως Black Canary και Huntress αντίστοιχα.

Το Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (Αρπακτικά Πτηνά: Και η Φαντασμαγορική Χειραφέτηση της Χάρλεϊ Κουίν) της Cathy Yan, αν και σεναριακά δεν ξεφεύγει από τα όρια των ταινιών κόμικ, είναι οπτικά πανέμορφο, εντυπωσιακά στυλιζαρισμένο, σπινθηροβόλο, φρικιαστικό, αλλά και απίστευτα διασκεδαστικό.

Σκηνοθεσία: Cathy Yan

Πρωταγωνιστούν: Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Chris Messina, Ella Jay Basco, Ali Wong και Ewan McGregor

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..