Κριτική Ταινίας : Bronx

Το Bronx του Olivier Marchal είναι μια καλή ταινία δράσης, αποτελεσματική και γεμάτη συναισθηματικότητα, αλλά με ορισμένα εμφανή κλισέ.

Ανάμεσα στην αστυνομική διαφθορά και τον πόλεμο των συμμοριών της Μασσαλίας, ένας αστυνομικός πρέπει να προστατεύσει την ομάδα του παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια του.

Εξαιρετικά περίπλοκο στις σχέσεις των χαρακτήρων του, το Bronx ενσωματώνει γκάνγκστερ, ντετέκτιβ, αρχηγούς του εγκλήματος και κοινούς εγκληματίες με τέτοιο τρόπο, που δύσκολα κατανοείς ποια είναι η θέση του καθενός στην ιστορία της ταινίας. Χωρίς να επενδύει στις σκηνές δράσης, αλλά όταν υπάρχουν να είναι καλογυρισμένες, αιματηρές και έντονες, δεν φοβάται να σκοτώσει τους κύριους χαρακτήρες (ή αυτούς που φαινόταν κύριοι) και να προκαλέσει, πέρα από έκπληξη, σεναριακή σύγχυση.

Οι ηθοποιοί μοιάζουν χαρισματικοί και ενδιαφέροντες, όπως και εμφανισιακά προσεγμένα ενταγμένοι στην ροή της ταινίας. Αλλά το πλήθος των χαρακτήρων, όπως και ορισμένα λάθη στη γραφή της ταινίας, δεν επιτρέπουν σε κάποιον να ξεχωρίσει, παρά μόνο παροδικά.

Το Bronx του Olivier Marchal είναι ένα θυελλώδες και εκρηκτικό γαλλικό αστυνομικό θρίλερ, με περίπλοκη δομή και αιματηρή βία.

Σκηνοθεσία: Olivier Marchal

Πρωταγωνιστούν: Lannick Gautry, Stanislas Merhar, Kaaris, Jean Reno, David Belle, Gérard Lanvin και Barbara Opsomer

Στην πλατφόρμα του Netflix

Πες μας την άποψη σου..