Κριτική Ταινίας : Cats & Dogs 3: Paws Unite!

Το Cats & Dogs 3: Paws Unite! (Σαν τον σκύλο με τη γάτα 3) του Sean McNamara είναι μια αβλαβής και διασκεδαστική ταινία για παιδιά, εύκολα προβλέψιμη και αφελής στο σύνολο της.

Έχουν περάσει 10 χρόνια από την Μεγάλη Συμφωνία, με ένα ιδιαίτερο σύστημα παρακολούθησης, όπου οι γάτες και οι σκύλοι έχουν σχεδιάσει και αναλάβει τον από κοινού έλεγχο του με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και την αποτροπή οποιασδήποτε διαμάχης. Όμως, όταν ένας σατανικός παπαγάλος με άριστες τεχνολογικές γνώσεις διεισδύει στα ασύρματα δίκτυα για να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες που μόνο οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν, θα τους οδηγήσει σε μία διαμάχη, η οποία θα επαναφέρει τον παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους. Πλέον, μία ομάδα άπειρων και ανειδίκευτων πρακτόρων θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα ζωώδη ένστικτά τους και να επαναφέρουν την τάξη και την παγκόσμια ειρήνη ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Warner Bros. κυκλοφόρησε το Σαν τον σκύλο με τη γάτα, μια κατασκοπευτική κωμωδία του 2001 που έβαλε τα ζώα στους ρόλους των μυστικών πρακτόρων, και κέρδισε το momentum της στιγμής μεταφέροντας αυτή την αιώνια έχθρα με ανθρώπινους όρους. Το 2010 επανήλθε με μια καλύτερη οπτικά ταινία, άλλα λιγότερο καλή σεναριακά. Η τρίτη ταινία της σειράς, που έρχεται να κλείσει την ιστορία, ήταν αρχικά να μην βγει στους κινηματογράφους άλλα κατευθείαν σε πλατφόρμες. Όμως η κατάσταση που προέκυψε λόγω της πανδημίας ανάγκασε τους κινηματογράφους να προβάλουν μια ταινία που εμφανώς δεν ήταν προορισμένη για αυτό.

Η πρωτότυπη ταινία είχε τη μοναδική ιδέα της διασύνδεσης των ζώων με κατασκοπεία, παγκόσμια κυριαρχία, gadgets και δολοφόνους, με ένα γλυκό και διασκεδαστικό τρόπο. Το Cats & Dogs 3: Paws Unite! όμως επιλέγει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, με αποτέλεσμα η εικόνα να μοιάζει περισσότερο αδέξια από εκείνη δεκατιών πριν, παρόλα την εξέλιξη της τεχνολογίας και σεναριακά να είναι ασθενέστερη και σχεδόν ανούσια χωρίς την υπερβολή που αρμόζει σε μια τέτοια ιστορία.

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της ταινίας είναι ότι τα ζώα είναι πολύ καλύτεροι ηθοποιοί από τους ανθρώπους, όχι στα πλαίσια του ότι τα ζώα όπως είναι αναμενόμενο σαν εικόνα κλέβουν την παράσταση, αλλά στο ότι οι ανθρώπινες σκηνές είναι ερμηνευμένες ερασιτεχνικά, ενώ δεν έχουν καν το ίδιο ενδιαφέρον όσο αυτές των ζώων.

Το Cats & Dogs 3: Paws Unite! (Σαν τον σκύλο με τη γάτα 3) του Sean McNamara είναι μια εύκολη, οικογενειακή ταινία με χαριτωμένα ζώα αλλά ανύπαρκτο και ασυνεπές σενάριο.

 

Σκηνοθεσία: Sean McNamara

Πρωταγωνιστούν: Garry Chalk, Michael Daingerfield και Princess Davis

Στους Κινηματογράφους