Κριτική Ταινίας : Chaos Walking

Το Chaos Walking του του Doug Liman είναι μια ακόμα δυστοπική ταινία, με ενδιαφέρουσα θεωρητικά πλοκή, αλλά τελικά χωρίς έμπνευση και προβλέψιμη.

Στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, ο Todd Hewitt ανακαλύπτει τη Viola, μια μυστηριώδη κοπέλα που προσγειώνεται στον πλανήτη του, όπου όλες οι γυναίκες έχουν εξαφανιστεί και οι άνδρες πλήττονται από το “The Noise” – μια δύναμη αποκαλύπτει όλες τις σκέψεις τους. Σε αυτό το επικίνδυνο τοπίο, απειλείται η ζωή της Viola – και καθώς ο Todd δεσμεύεται να την προστατεύσει, θα πρέπει να ανακαλύψει τη δική του εσωτερική δύναμη και να ξεκλειδώσει τα σκοτεινά μυστικά του πλανήτη.

Το Chaos Walking είναι μια προσαρμογή του πρώτου βιβλίου της τριλογίας βιβλίων του συγγραφέα Patrick Ness και, θεωρητικά, έχει μια αρκετά ισχυρή βάση μαζί με το πολύ δημοφιλές καστ της. Όμως, μοιάζει απρόθυμη να εξερευνήσει την όποια ιδέα πίσω από την ιστορία της, ακολουθώντας φορμουλαϊκά μια πλοκή που μεταφέρει απλά τους ήρωες από το ένα σκηνικό στο άλλο, χωρίς να τους αναπτύσσει, ενώ κάνει ακόμα και τις τελικές συγκρούσεις να μοιάζουν αντι-κλιματικές.

Το all-star καστ της ταινίας δεν μοιάζει να μπορεί να ανατρέψει ή να καλύψει τα ψεγάδια της, με τους Tom Holland και Daisy Ridley να παραμένουν μονοδιάστατοι χαρακτήρες. Ακόμα και ο χαρακτήρας του Mads Mikkelsen μοιάζει επίπεδος. Οπτικά όμως, η ταινία είναι αρκετά καλή. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως το σενάριο και η παραγωγή έχουν περάσει από πολλές φάσεις και αλλαγές και ίσως αυτό είναι που βγαίνει στην οθόνη.

Το Chaos Walking του Doug Liman είναι μια ταινία ελλιπής και μέτρια, χωρίς φιλοδοξία, που δεν εκμεταλλεύεται ποτέ την πρώτη ύλη της.

Σκηνοθεσία: Doug Liman

Πρωταγωνιστούν: Daisy Ridley, Tom Holland, Mads Mikkelsen, Demian Bichir, Cynthia Erivo, Nick Jonas και David Oyelowo

Σε Video on Demand.

Πες μας την άποψη σου..