Κριτική ταινίας : Civil War (Εμφύλιος Πόλεμος)

Το Civil War (Εμφύλιος Πόλεμος) του Alex Garland είναι μια οπτικά συναρπαστική εμπειρία, με εκπληκτική κινηματογράφηση.

Μία φωτορεπόρτερ και μία μικρή ομάδα δημοσιογράφων ακολουθούν μία γεμάτη αδρεναλίνη διαδρομή στην κατακερματισμένη Αμερική του κοντινού μέλλοντος, η οποία ισορροπεί στο χείλος του γκρεμού.

Παρά τα κάποια ελαττώματα, όπως οι αμήχανοι διάλογοι και τα ασαφή σημεία της πλοκής, η ταινία προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία. Τα εντυπωσιακά οπτικά στοιχεία και ο καθηλωτικός ήχος δημιουργούν έναν αληθοφανή κόσμο, αν και ορισμένα στοιχεία της ιστορίας είναι αμφισβητήσιμα. Η ένταση αυξάνεται καθ’ όλη τη διάρκεια, συμπληρωμένη από τα ευρεία πλάνα της κάμερας, τα οποία προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο θέαμα.

Η επιλογή του Garland να μην εξηγήσει το πλαίσιο του πολέμου που περιγράφεται δημιουργεί κάποια θέματα, αλλά η εστίαση σε τέσσερις δημοσιογράφους που καταγράφουν τα τελευταία στάδια μιας σύγκρουσης προσθέτει μια μοναδική οπτική γωνία. Οι δυνατές ερμηνείες και η αισθητή ένταση αναδεικνύουν την ικανότητα του Garland, ακόμη και αν η έλλειψη ρητής πολιτικής θέσης είναι εμφανής.

Η απόφαση της ταινίας να θέσει στο επίκεντρο την πολεμική δημοσιογραφία προσφέρει μια νέα προοπτική, βυθίζοντας τους θεατές στην έντονη και συχνά ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στις εμπόλεμες ζώνες. Αν και στερείται κάποιας οικοδόμησης και πολιτικής σαφήνειας και παρά τις ατέλειές του, η σκηνοθεσία του Garland, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές ερμηνείες και την εκπληκτική οπτική, προσφέρει ένα αξέχαστο κινηματογραφικό ταξίδι που αγγίζει.

Αν και κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν απογοητευτική την έλλειψη ρητού πολιτικού σχολιασμού στην πλοκή, το Civil War (Εμφύλιος Πόλεμος) του Alex Garland απεικόνιζει την οδυνηρή πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι σε εμπόλεμες ζώνες.

Σκηνοθεσία:Alex Garland

Πρωταγωνιστούν: Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny, Stephen McKinley Henderson, Sonoya Mizuno, Nick Offerman

Στους Κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..