Κριτική Ταινίας : Colossal

To Colossal είναι μια περίεργη, αληθινά πρωτότυπη ταινία που πραγματικά μπορεί να μπερδέψει το κοινό. Φαντασία, κομεντί, κωμωδία ή δράμα; Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι μπορεί να τη λατρέψουν, κάποιοι να βαρεθούνε και κάποιοι να τη βρουν εντελώς ανόητη.

Το Colossal είναι η ιστορία μια νεαρής κοπέλας στην χειρότερη στιγμή της ζωής της. Άνεργη εδώ και ένα χρόνο, εξαρτημένη από το αλκοόλ και με τον σύντροφό της να την έχει ουσιαστικά πετάξει έξω από το σπίτι, γυρίζει στον τόπο καταγωγής της με το αίσθημα της αυτο-απέχθειας να την κατακλύζει. Την ίδια ώρα, κάπου στην Κορέα, ένα τεράστιο τέρας εμφανίζεται… Το Colossal μιλάει υπερβολικά, αλλά σαφέστατα, για την καταστροφική φύση του εθισμού, τη γυναικεία κακοποίηση, τις καταχρηστικές σχέσεις και την προσωπική ευθύνη. Όλο αυτό σαν ιδέα, η αλληγορική χρήση δηλαδή ενός τέρατος για την παρουσίαση τέτοιων θεμάτων, ακούγεται και είναι πολύ έξυπνη. Το πρόβλημα όμως είναι πως η ταινία δεν ολοκληρώνει αυτό που προσπαθεί να παρουσιάσει. Το σενάριο δεν είναι τόσο καλό, οι χαρακτήρες είναι σχεδόν αντιπαθητικοί και ο τόνος της ταινίας αλλάζει κάθε τόσο.

Η ερμηνεία τόσο της Anne Hathaway όσο και του Jason Sudeikis είναι αρκετά καλές, με τον τελευταίο να προσπαθεί και κάτι έξω από την κωμωδία. Η Hathaway με την σειρά της, καταφέρνει να κάνει την ταινία πιο διασκεδαστική και τον χαρακτήρα της αρκετά πιο συμπαθή, όσο μπορεί να γίνει αυτό. Γενικότερα, αν κάτι πρέπει να αποδώσουμε στην ταινία, είναι ότι μέσα στον σουρεαλισμό της έχει χαρακτήρες που έχουν αληθινά ελαττώματα. Είναι δύστροποι και τοξικοί. Βέβαια, κι εδώ χάνεται ο ρυθμός με χαρακτήρες να αλλάζουν από καλοί σε ψυχοπαθείς κάπως απότομα.

Το Colossal είναι μια ταινία γοητευτική και παράξενη, που προσπαθεί με έναν πολύ έξυπνο τρόπο να παρουσιάσει την προσωπική μάχη ενάντια σε μια σειρά προβλημάτων και εθισμών, αλλά δυστυχώς δεν ανταπεξέρχεται στο σύνολο δυνατοτήτων της. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια ταινία που δεν έχουμε ξαναδεί.

Σκηνοθεσία: Nacho Vigalondo

Πρωταγωνιστούν: Anne Hathaway, Jason Sudeikis, Dan Stevens, Austin Stowell και Tim Blake Nelson

Στους Κινηματογράφους

 

Πες μας την άποψη σου..