Κριτική Ταινίας : Creed II

To Creed II (Κριντ 2) του Steven Caple Jr. συνεχίζει την ιστορία του Adonis Creed, χωρίς όμως την ξεχωριστή λεπτότητα του προκάτοχού του, και επαναφέροντας τις ταινίες Rocky στο συνηθισμένο μοτίβο τους, εξακολουθώντας όμως να έχει μια αποδοτική σκηνοθεσία και μια σειρά εξαίρετων σκηνών και ερμηνειών.

Η ζωή έχει γίνει ένας διαρκής αγώνας ισορροπίας για τον Adonis Creed. Εν μέσω προσωπικών υποχρεώσεων και προπόνησης για τον επόμενο μεγάλο αγώνα του, βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του: αυτή τη φορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει στο ρινγκ έναν αντίπαλο που προέρχεται από το οικογενειακό του περιβάλλον. Ο Rocky Balboa βρίσκεται στο πλευρό του και μαζί θα αντιμετωπίσουν το κοινό τους παρελθόν, θα αναρωτηθούν για εκείνα που αξίζει να αγωνίζεται κανείς και θα ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την οικογένεια.

Παρόλο που δεν αγγίζει τη συναισθηματική ιδιαιτερότητα της πρώτης ταινίας, εξακολουθεί να είναι μια αντάξια και φυσική συνέχεια της, ίσως λίγο περισσότερο προβλέψιμη και προσκολλημένη στις νόρμες του είδους της. Ακολουθώντας το αρχέτυπο του μαχητή που μαζεύει τις δυνάμεις του και μέσα από αυτή την διαδικασία φτάνει στον τελικό αγώνα όπου αποδέχεται τον εαυτό του και στέφεται νικητής ούτως ή άλλως, ο κεντρικός ήρωας Adonis Creed μοιάζει κουραστικός μερικές φορές κατά την διάρκεια της ταινίας, αλλά αναδεικνύει κάθε αναμενόμενη πλευρά αυτού του οικείου πρωταγωνιστή. Οι χαρακτήρες έχουν ένα πιστευτό δραματικό βάρος, παρά το ότι μεγάλο μέρος της ταινίας αποτελείται από σκηνές εκπαίδευσης και αγώνες. Οι μεταξύ τους σχέσεις είναι αληθοφανείς παρόλο που θα μπορούσαν να δείχνουν εντελώς τετριμμένες αν σκεφτούμε πως όλοι είναι συγγενείς με υπάρχοντες ήρωες.

Ο Sylvester Stallone μπορεί να παίξει πλέον τον Rocky και με κλειστά μάτια κατέχοντας πλήρως κάθε του συναίσθημα, έχοντας χτίσει τον χαρακτήρα αυτόν πάνω του εδώ και τόσα χρόνια. Εκείνο όμως που έκανε και την πρώτη ταινία και αυτή να ξεχωρίσει, είναι η ξεχωριστή χημεία της Tessa Thompson και του Michael B. Jordan, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί στους ρόλους τους και δίνουν ρυθμό στην ταινία.

Η ταινία Creed II (Κριντ 2) του Steven Caple Jr. αξιοποιεί την κληρονομιά των προηγούμενων ταινιών στο έπακρο. Διασκεδαστική, άλλα πλήρως αναμενόμενη, χάνει κάτι από τη συναρπαστική προκάτοχο της, χωρίς όμως να χάνει κάτι από την ποιότητα της.

Σκηνοθεσία: Steven Caple Jr

Πρωταγωνιστούν: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Dolph Lundgren, Florian Munteanu, Wood Harris και Phylicia Rashad:

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..