Κριτική Ταινίας : Death on the Nile

Το Death on the Nile (Έγκλημα στον Νείλο) του Kenneth Branagh παραμένει, ως επί το πλείστων, πιστό στο πηγαίο υλικό της Christie. Δεν μεταφράζει όμως πλήρως στην οθόνη τη μαγεία και το σασπένς της λογοτεχνικής της γλώσσας.

Στην ταινία Έγκλημα στον Νείλο, βρίσκουμε τον διάσημο Βέλγο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό να ταξιδεύει στην Αίγυπτο με ένα εντυπωσιακό ατμόπλοιο. Όταν ο φαινομενικά τέλειος και ειδυλλιακός μήνας του μέλιτος ενός ζευγαριού διακόπτεται απότομα από βίαιους θανάτους, το ταξίδι του Πουαρό μετατρέπεται σε περιπέτεια, καθώς καλείται να ανακαλύψει για ακόμη μια φορά τον δολοφόνο. Πολλαπλά θύματα, πολλαπλοί δολοφόνοι και το ακροατήριο να προσπαθεί να μαντέψει μέχρι τελευταία στιγμή τη συγκλονιστική αλήθεια.

Το Death on the Nile ακολουθεί τους ρυθμούς του αρχικού υλικού, αποτίοντας φόρο τιμής και δημιουργώντας τα κεντρικά θεμέλια της ιστορίας, αλλά ίσως κάνει πολλά πράγματα εμφανή και, μόλις ξεκινήσει το μυστήριο, τα διακυβεύματα δεν φαίνονται αρκετά συναρπαστικά. Αντίθετα, σίγουρα είναι μια όμορφη ταινία. Ο σχεδιασμός παραγωγής και η κινηματογράφηση είναι εξαιρετικά. Ο Brannagh αξιοποιεί πραγματικά το πανέμορφο σκηνικό της Αιγύπτου, παρέχοντας μια οπτικά εκπληκτική ταινία.

Το καστ έχει μερικές καλές ερμηνείες (Ο Αrmie Hammer παραμένει cancelled και η Gal Gadot.. ενδιαφέρουσα…), αλλά όλο το βάρος πέφτει πάνω στον Branagh, ο οποίος εμφανίζεται και ελάχιστα σε σχέση με τη θέση του στην ιστορία.

Το Death on the Nile (Έγκλημα στον Νείλο) του Kenneth Branagh προσφέρει κλασική Agatha Christie σε μια λαμπερή, αλλά όχι και τόσο συναρπαστική συσκευασία.

Σκηνοθεσία: Kenneth Branagh

Πρωταγωνιστούν: Kenneth Branagh, Tom Bateman, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo, Jennifer Saunders και Letitia Wright

Πες μας την άποψη σου..