Κριτική Ταινίας : Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness του Sam Raimi, είναι μια διασκεδαστική ταινία ψευδοτρόμου, η οποία καταφέρνει να είναι συνεκτική μέσα στο χάος της.

Η ταινία Doctor Strange in the Multiverse of Madness αποτελεί τη συνέχεια του Doctor Strange, Avengers:Endgame & Spider-Man No Way Home και είναι η 28η ταινία του MCU. Μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν το Avengers:Endgame, o Dr. Stephen Strange συνεχίζει να αναζητά την Time Stone. H συνάντηση με ένα φίλο από τα παλιά – που όμως πλέον μετατράπηκε σε εχθρό – θα τον φέρει αντιμέτωπο με το ανείπωτο κακό.

Η ταινία επεκτείνει το MCU σε μεγάλο βαθμό, δείχνοντας ότι το Multiverse είναι τεράστιο και άπειρο. Ακριβώς, όμως, επειδή το Multiverse είναι τόσο χαοτικό, έτσι και η ταινία δυσκολεύεται να έχει εστιασμένη πλοκή και καταλήγει με γρήγορο ανομοιόμορφο ρυθμό και μοντάζ, πηγαίνοντας βιαστικά απο το ένα σημείο της πλοκής στο άλλο.

Όπως κάθε ταινία του franchise, η δράση δεν απογοητεύει και τα ειδικά εφέ είναι απίστευτα. Αυτό που κάνει την ταινία να ξεχωρίζει όμως, είναι η σκηνοθετική  υπογραφή του Sam Raimi που είναι και η πιο δημιουργική πτυχή της ταινίας. Η ταινία καταφέρνει να μην ξεφεύγει απο την φόρμουλα της Marvel, αλλά να μοιάζει η πιο μοναδική της ταινία του MCU, ενσωματώνοντας πολλά στοιχεία του σκηνοθέτη, όπως το λίγο πιο σκοτεινό ύφος.

Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness του Sam Raimi είναι ευφάνταστο, ακατάστατο, διαφορετικό, και πολύ Marvel ταυτόχρονα.

Σκηνοθεσία: Sam Raimi

Πρωταγωνιστούν: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Patrick Stewart, Rachel McAdams, Michael Stuhlbarg, Xochitl Gomez, Bruce Campbell, Benedict Wong

Στους κινηματογράφους

Πες μας την άποψη σου..