Κριτική Ταινίας : Dumbo

Το Dumbo (Ντάμπο) του Tim Burton είναι μια ευχάριστη, οπτικά θεαματική και γεμάτη χρώματα ταινία, η οποία αν και βασίζεται στην πρωτότυπη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, ουσιαστική διηγείται μια καινούρια ιστορία.

Από την Disney και τον οραματιστή σκηνοθέτη Tim Burton, η νέα live-action ταινία «Ντάμπο» («Dumbo»), προχωράει την πολυαγαπημένη κλασική ιστορία, στην οποία η διαφορετικότητα έχει την τιμητική της, η οικογένεια είναι ύψιστης σημασίας και τα όνειρα πετούν. Ο ιδιοκτήτης τσίρκου Max Medici (Danny De Vito) επιστρατεύει τον Holt Farrier (Colin Farrell), πρώην αστέρι του τσίρκου, και τα παιδιά του Milly (Nico Parker) και Joe (Finley Hobbins), για να φροντίσουν έναν νεογέννητο ελέφαντα με υπερμεγέθη αυτιά, τα οποία τον κάνουν περίγελο ενός τσίρκου που πνέει τα λοίσθια. Όταν ανακαλύπτουν όμως ότι ο Ντάμπο μπορεί να πετάξει, το τσίρκο ξαναζεί τις παλιές του δόξες, προσελκύοντας τον επιχειρηματία V.A. Vandever (Michael Keaton), ο οποίος θέλει το ασυνήθιστο παχύδερμο για την Dreamland, το εντυπωσιακό του σόου. Ο Ντάμπο φτάνει σε νέα ύψη στο πλευρό της γοητευτικής και ταλαντούχας ακροβάτριας Colette Marchant (Eva Green), μέχρι που ο Holt ανακαλύπτει ότι, πίσω από την εκτυφλωτική γυαλάδα της Dreamland, κρύβονται σκοτεινά μυστικά.

Κινηματογραφικά, η ταινία Dumbo (Ντάμπο) μπορεί να χαρακτηριστεί απλά ως πανέμορφη. Τα οπτικά εφέ εντυπωσιάζουν τόσο που, κάποιες στιγμές, ξεχνάς ότι ο πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ένα τεχνικό δημιούργημα. Ένα τεχνικό δημιούργημα τόσο αληθοφανές και χαριτωμένο, το οποίο χειραγωγεί συναισθηματικά τους θεατές και μόνο με την εμφάνιση του. Το προσωπικό στιλ του Tim Burton είναι εκεί και είναι εύκολα ανιχνεύσιμο, μέσα σε μια πληθώρα χρωμάτων και ζωντάνιας. Αισθητικά, η ταινία είναι αρτιότατη. Σεναριακά βασίζεται στην πρωτότυπη ταινία της Disney προσπαθώντας να την επεκτείνει μέσω μιας καινούριας ιστορίας, που δεν καταφέρνει όμως να επενδύσει πολύ στους νέους χαρακτήρες της.

Ο Michael Keaton αποδεικνύει και πάλι ότι μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός κινηματογραφικός κακός, όμως στο σύνολο αυτού του υποδειγματικού καστ ξεχωρίζουν ο Colin Farrell και ο Danny DeVito. Ακόμα και αν ο δεύτερος δεν έχει τόσο μεγάλο ρόλο, αποτελεί το χιουμοριστικό κομμάτι της ταινίας δίνοντάς της ζωή. Εξαιρετική και η Eva Green, επαναλαμβανόμενη πλέον συνεργάτιδα του Burton.

Το Dumbo (Ντάμπο) του Tim Burton είναι ένα παραμύθι, ένα λιτό, εύκολο και ελαφρύ παραμύθι για την αποδοχή που ναι μεν στοχεύει στην εύκολη συγκίνηση, αλλά δεν παύει να αποτελεί μια εξαίρετη οπτικά κινηματογραφική ταινία, πιστή στο στιλ του σκηνοθέτη της.

Σκηνοθεσία: Tim Burton

Πρωταγωνιστούν: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green και Alan Arkin

Στους Κινηματογράφους!

Πες μας την άποψη σου..